Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu în fotbalul românesc: Un fost jucător de legendă al naționalei s-a stins din viață

lumanare doliu

E din nou doliu în Giulești! Fostul fundaș de fier al Rapidului și al echipei naționale, Nicolae Lupescu, a murit la vârsta de 76 de ani după o lungă suferință!

Anunțul a fost făcut de soția fiului său Ionuț Lupescu, pe contul său de Facebook. Culae a murit în această dimineață, la ora 7:00, la spitalul Fundeni.

Trupul său neînsufleţit va fi depus, joi, la capela de la cimitirul Bellu Catolic, iar înmormântarea va avea loc sâmbătă, anunță News.ro.

Citește și: Conflictul dintre români şi maghiari escaladează: Drapelul Ungariei, ARS înaintea unui meci de baschet / VIDEO + FOTO

Când spui Lupescu, jumătate dintre microbiştii de astăzi se gândesc la Ionuţ, actualul oficial al UEFA și fost jucător al lui Dinamo. Însă, o mare parte dintre ei ştiu că este vorba despre Culae Lupescu, fundaşul de granit al Rapidului, campion în 67, şi al naţionalei României, fundaşul care s-a luptat în Groapa cu lei de la Guadalajara. 10 ani bătuţi pe muchie a mâncat în Giuleşti când pîine albă, cînd neagră.

Totodată, el a fost unul dintre puținii fotbaliști care au avut posibilitatea să joace în străinătate în perioada comunismului. El e al șaselea fotbalist de la Mondialul din 1970 care a jucat în meciul de debut cu Anglia și s-a stins, conform gsp.ro.

Venise la Rapid să câştige trofee, iar cel mai mult a alergat după Cupa Românie. Primele două finale pe care le-a jucat au fost tot atâtea înfrângeri. Şi nu contra oricui, ci a rivalilor de la Steaua şi de la Dinamo. A trăit însă marea bucurie a titlului din 67, când “Zimbrul” Valentin Stănescu i-a condus pe vişinii spre un trofeu după care au alergat 44 de ani. N-a fost un copil teribil al gazonul şi poate tocmai de aceea a ajuns abia la 29 de ani la echipa naţională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.