Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu în justiție: a murit cel mai longeviv procuror din țară

Radu Pop
www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Doliu în justiție: a murit cel mai longeviv procuror din țară!

Cel mai longeviv procuror din țară, Pavel Palcu, a decedat la vârsta de 70 de ani. De precizat e că în decembrie 2023 a suferit un atac vascular cerebral.

Procurorul criminalist Pavel Palcu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, a fost cel mai longeviv procuror din țară, intrând în sistem în urmă cu peste patru decenii, informează aradon.ro.

Parcurs profesional

Pavel Palcu a devenit procuror în anul 1980, intrând în sistem la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad. De acolo a fost transferat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, pe care l-a și condus timp de 12 ani. Recent, Consiliul Superior al Magistraturii i-a prelungit procurorului Palcu menținerea în funcție până pe 15 ianuarie 2024, însă a fost pensionat la cerere după evenimentul din decembrie 2023.

Doctor în criminalistică, Pavel Palcu a ales să își continue activitatea în magistratură, chiar dacă legea i-a permis să se pensioneze, continuând astfel sa soluționeze cele mai dificile dosare de omor.

Problemele de sănătate

La finalul lunii decembrie 2023, însă, acesta s-a confruntat cu serioase probleme de sănătate, suferind un atac vascular cerebral în urma căruia a fost operat de urgență la Timișoara. De atunci, a fost internat într-un centru de recuperare din capitală, unde a murit luni, 15 aprilie.

Cazuri soluționate

Considerat unul dintre cei mai buni procurori ai Ministerului Public, Pavel Palcu a soluționat unele dintre cele mai complexe cazuri de omor produse pe raza județului Arad. Cel mai recent, acesta a instrumentat cazul bărbatului din Neudorf care și-a ucis fratele cu cioburile unei sticle sparte, dar și cazul tânărului ucis în bătaie de un polițist local, în sediul Poliției Locale din Arad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.