Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu în Liban - Cardinalul maronit Nasrallah Sfeir a murit

dailystar.com.lb
nasrallah sfeir

Cardinalul maronit Nasrallah Sfeir, patriarhul emerit Nasrallah Sfeir al Libanului, mare apărător al independenţei ţării şi pilon al reconcilierii creştino-druze, a murit cu câteva zile înainte de a împlini 99 de ani, relatează duminică AFP, potrivit Agerpres.

Cardinalul Nasrallah Sfeir a fost internat la 26 aprilie la spitalul Hotel Dieu din Beirut pentru o afecţiune pulmonară, însă starea sănătăţii sale s-a deteriorat în ultimele zile. 

Decesul înaltului prelat a fost anunţată de succesorul său, Patriarhul Bechara Rai, într-un comunicat în care se arată că "Biserica maronită a rămas orfană, iar Libanul este în doliu" şi se cere lăcaşurilor de cult să tragă clopotele şi să se roage pentru sufletul său la slujbele oficiate duminică. 

Autorităţile libaneze au deplâns dispariţia fostului patriarh, dar nu a fost anunţat când vor avea loc funeraliile fostului cap al bisericii maronite.

Citește și: Un român candidează ca independent pentru un post de consilier local în Dublin: Aici nu suntem în România, unde se promite marea cu sarea pentru a obține voturi

Într-un comunicat, preşedintele ţării Michel Aoun subliniază că Sfeir a fost unul dintre cei mai importanţi patriarhi ai Libanului, care a lăsat în urma sa o cale luminoasă. A fost un mare apărător al suveranităţii, independenţei Libanului şi demnităţii poporului său, a precizat şeful statului libanez. 

Numit patriarh de papa Ioan Paul al II-lea, la 26 noiembrie 1994, în plin război civil (1975-1990), Nasrallah Sfeir a obţinut ca liderii creştini, cu excepţia generalului Michel Aoun, care prezida un guvern militar, să accepte Acordul Taif care a pus capăt conflictului (1989), printre ai cărui artizani s-a aflat şi înaltul prelat. 

La 26 februarie 2011, Vaticanul a acceptat retragerea lui Nasrallah Sfeir, care a fost succedat de actualul patriarh, Bechara Rai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.