Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu în lumea fotbalului: fostul căpitan al naționalei Braziliei a încetat din viață

doliu lumanare

Doliu în lumea fotbalului: fostul căpitan al naționalei Braziliei a încetat din viață

Marinho Peres, căpitanul selecţionatei Braziliei la Cupa Mondială de fotbal din 1974, găzduită de Germania, a încetat din viaţă la vârsta de 76 de ani, în oraşul Sorocaba, a anunţat marţi clubul Santos FC, citat de EFE, informează Agerpres.

Fostul fundaş central a disputat 74 de meciuri şi a înscris cinci goluri pentru Santos FC în 1973 şi 1974. După despărţirea de clubul paulista, el s-a transferat la FC Barcelona, însă în 1975 a revenit în Brazilia, pentru a evita să efectueze serviciul militar în Spania, în condiţiile în care avea dublă cetăţenie.

După ce a agăţat ghetele în cui, Marinho Peres a devenit antrenor şi a pregătit-o pe Santos FC în 1988, activând şi la alte cluburi din ţara sa, dar şi din Angola şi Portugalia, printre care şi Sporting Lisabona (1990-1992).

Marinho Peres Ulibarri, care avea o diplomă în economie, a jucat alături de Pele şi a fost căpitanul Selecao care s-a clasat pe locul al patrulea la Cupa Mondială din 1974.

Clubul FC Santos, care a deplâns decesul fostului său jucător, a declarat doliu oficial timp de trei zile, cu drapelul în bernă la sediul său administrativ şi sportiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.