Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOLIU în lumea justiţiei: Fost judecător CCR şi soţul unui ex-ministru a încetat din viaţă

lumanare

Lumea justiţiei din ţara noastră e în stare de şoc. Un fost judecător al Curţii Constituţionale şi soţul unui ex ministru al Justiţiei a încetat din viaţă. Curtea Constituţională a României a anunţat, luni, decesul prof.univ.dr. Şerban-Viorel Stănoiu, fost judecător al Curţii în perioada 2001 – 2007.

Citeşte şi: Călin Popescu Tăriceanu s-a dezlănțuit la România TV:Lovitură 'sub centură' şi pentru Klaus Iohannis

Şerban-Viorel Stănoiu s-a născut la 20 septembrie 1940, la Craiova. A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității București (1964) și apoi a obținut titlul de Diplomat al Școlii Internaționale de Drept al Muncii Comparat de la Trieste - Italia (1969). După absolvirea Facultății, a lucrat ca cercetător științific în cadrul Institutului de Cercetări Juridice al Academiei Române (1964-1975). Apoi a obținut titlul științific de Doctor în drept la Institutul de Cercetări Juridice (1976). Ulterior, a lucrat ca avocat în cadrul Baroului București (1978-2001), conform RTV.

Citește și: Jennifer Lopez s-a sucit: Ce zice despre viața ei sexuală

În paralel cu munca de la Baroul București, Viorel Stănoiu a predat în calitate de conferențiar universitar la Facultatea de Drept a Universității "Spiru Haret", Catedra de Drept civil. El este autor de monografii, studii, comunicări științifice publicate în țară și în străinătate. Membrii Curţii au transmis condoleanţe familiei. "Membrii Curţii Constituţionale şi toţi cei care au avut bucuria de a lucra împreună cu profesorul Şerban-Viorel Stănoiu îi vor purta o neştearsă amintire", a transmis CCR, într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: Teodor Meleșcanu le răspunde procurorilor DNA: 'Am dat aviz pentru o directivă europeană'

Şi fostul premier, Adrian Năstase a prezentat condoleanţele familiei îndoliate pe propriul blog. "A murit Serban Stănoiu. Distins jurist, fost judecător la Curtea Constitutională, avocat de succes. A suferit mult in ultimii ani. Problemele de sănătate l-au impiedicat să participe mai mult la viata publică.

Citește și: Elon Musk, anunț cutremurător: Oamenii trebuie să devină cyborgi, altfel… / VIDEO

L-am cunoscut in prima parte a anilor ’70, la Institutul de cercetări juridice. Lucra in sectorul de drept civil si de dreptul muncii. In anii următori l-am intâlnit cu diferite ocazii. Avea un simt extraordinar al umorului. Citea mult, inclusiv cărtile lui Gerard de Villiers, celebrele SAS-uri – pe care le schimbam intre noi. Avea o forta deosebită a argumentatiei si o cultură juridică de exceptie. Condoleante Rodicăi Stănoiu si familiei sale. Dumnezeu să-l odihnească!", a scris Năstase.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.