Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOLIU în lumea muzicală: a murit unul dintre membrii grupului UFO /VIDEO

Chitaristul şi claviaturistul Paul Raymond, membru al grupului UFO, a murit la vârsta de 73 de ani, după câteva zile de când trupa încheiase o serie de concerte.

Citește și: Negocieri la sânge între PSD și ALDE: Dragnea vrea REMANIERE extinsă. Cinci miniștri, pe LISTA NEAGRĂ/SURSE

Vestea a fost dată sâmbătă, pe pagina lui de Facebook, de partenera de viaţă a muzicianului.

„Trebuie să vă spun că iubitul meu Paul Raymond a murit astăzi. Medicii au încercat să îl resusciteze, iniţial, cu succes, apoi organismul a cedat din nou şi nu au mai putut face nimic pentru el. A murit din cauza unui atac de cord. S-a bucurat de ultimele câteva săptămâni în turneu cu UFO în Marea Britanie şi Irlanda şi abia aştepta restul turneului”.

Membrii grupului UFO s-au arătat şocaţi de veste. Pe pagina de Facebook a grupului a fost publicată o fotografie cu Raymond de la ultimul concert susţinut de muzician: „Mulţumim tuturor pentru mesajele de susţinere”.

Ultima dată, Paul Raymond a cântat pe O2 Arena din Londra, pe 5 aprilie.

Născut pe 16 noiembrie 1945, în Anglia, Raymond a început să cânte jazz în 1964 şi a pus bazele trupei psihedelice Plastic Penny, în 1967. Grupul, din care făcea parte şi Nigel Olsson, care a fost apoi toboşarul lui Elton John, a avut un single în Top 10 UK, un cover după piesa „Everything I Am” a trupei Box Tops, şi s-a destrămat în 1968.

Apoi, el a făcut parte din grupul Chicken Shack, înlocuind-o pe Christine McVie, care plecase la Fleetwood Mac, însă nu a petrecut mult timp aici. A urmat Savoy Brown, cu care a cântat cinci ani, iar în 1976 i-a cunoscut pe cei de la UFO. Propunerea de a se alătura trupei a venit în 1981. A plecat în trei rânduri din formaţie, ultima dată revenind în 2003.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.