Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu în lumea muzicii - Ian Mitchell, membru al grupului britanic Bay City Rollers, a murit

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Basistul Ian Mitchell, membru al trupei Bay City Rollers, a murit la vârsta de 62 de ani, potrivit unui mesaj publicat pe pagina de Facebook a grupului britanic, potrivit news.ro.

Bay City Rollers, cu single-uri de succes ca „Saturday Night” şi „Bye Bye Baby”, a fost fenomen al anilor 1970 în Marea Britanie şi s-a bucurat de succes şi în Statele Unite.

Ian Mitchell s-a alăturat trupei în 1976 şi a fost membru timp de câteva luni, într-o perioadă-cheie pentru trupă. El a participat şi la revenirea trupei în anii 1980.

Citește și: Dorel Căprar, pretinsul 'PROPRIETAR' al posturilor publice vacante din județ, aspiră la fotoliul primăriei Arad - Lista completă a candidaților pentru arădeni

Bay City Rollers a fost fondată în Edinburgh, în 1964, de fraţii Alan şi Derek Longmuir. Ei au cântat o perioadă sub numele Saxons, iar la finalul deceniului au decis să schimbe titulatura. În 1971 au lansat „Keep on Dancing”, iar după ce lineup-ul s-a consolidat, în 1974, cu chitariştii Stuart “Woody” Wood şi Eric Faulkner şi solistul Les McKeown, grupul a început să urce în topuri. Au urmat cântece ca „Remember (Sha La La)”, „Shang-a-Lang”, „Summerlove Sensation” şi „All of Me Loves All of You”. În 1975, era cea mai de succes trupă din Marea Britanie.

În SUA, Bay City Rollers a devenit cunoscută cu „Saturday Night”, care nu s-a bucurat de acelaşi succes în Regat, căruia i-au urmat „Money Honey” şi „Rock and Roll Love Letter”.

Alan Longmuir a părăsit grupul în 1976 şi a fost înlocuit cu Ian Mitchell, originar din Irlanda de Nord, în vârstă de 17 ani la acea vreme. El a participat la înregistrarea albumului „Dedication”, iar succesul trupei a continuat câteva luni. Mitchell a plecat din trupă în 1977.

Anul următor, managerul Tam Paton, arhitectul grupului, a fost concediat şi trupa s-a fragmentat din cauza unui lung şir de procese. Ulterior, au avut loc mai multe reuniri sub diverse forme.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.