Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOLIU în lumea muzicii: Solistul celebrei trupe Temptations, mort cu doar două zile înainte să împlinească 75 de ani

lumanare doliu

Cântăreţul Dennis Edwards, care a făcut parte din gupul american The Temptations mai mult de un deceniu şi care a interpretat melodia emblematică "Papa was a Rolling Stone", a murit joi, la vârsta de 74 de ani, potrivit AFP.

Agenţia 21st Century Artists, care-l reprezenta pe artist, nu a făcut precizări despre deces. Potrivit mai multor publicaţii americane, cântăreţul se afla la Chicago.

Vezi și: Premierul Benjamin Netanyahu: 'Apreciez prietenia președintelui Iohannis, sper că România își va muta ambasada la Ierusalim'/ INTERVIU VIDEO

Dennis Edwards, care urma să sărbătorească 75 de ani sâmbătă, s-a alăturat în 1968 formaţiei The Temptations, unul dintre grupurile emblematice lansate de Berry Gordy şi casa de discuri Motown, care exista din 1961 şi care cunoscuse deja o serie de succese.

Edwards, nativ din Alabama, l-a înlocuit pe David Ruffin, care propulsase grupul cu piesa "My Girl".

Sosirea sa în grup a coincis cu evoluţia stilului Temptations, mai puţin marcat de gospel şi mai mult de muzicile care se dezvoltau atunci, precum funk.

Titlul cel mai cunoscut al acestei noi epoci rămâne "Papa was a Rolling Stone", de 7 minute în versiunea single şi de 12 minute în cea integrală. Melodia s-a instalat în topul vânzărilor de discuri în Statele Unite în decembrie 1972.

Vezi și: ATENȚIE! Cinci simptome comune care îți arată că ai putea avea un deficit grav de seleniu

Dennis Edwards a părăsit prima dată grupul în 1977 pentru a încerca o carieră solo, pentru ca mai târziu să se întoarcă în formaţie, între 1987 şi 1989.

Otis Williams,unul dintre membrii fondatori ai Temptations, a spus că este "foarte trist" să afle de decesul "fratelui nostru". "Suntem conştienţi de contribuţia sa extraordinară la moştenirea Temptations".

content-image

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.