Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu în lumea teatrului din România: O mare actriţă a încetat din viaţă

lumanare doliu

Regizoarea şi actriţa Elena Negreanu, decana de vârstă a teatrului românesc şi personalitate marcantă a Societăţii Române de Radiodifuziune, a murit, miercuri, la vârsta de 97 de ani.

"Teatrul Naţional Radiofonic anunţă cu profund regret încetarea din viaţă a doamnei Elena Negreanu, personalitate marcantă a Societăţii Române de Radiodifuziune, regizor artistic, autoare a unor spectacole de mare fineţe a expresiei radiofonice, dascăl competent şi intelectual de autentică vocaţie", informează Radio România. Elena Negreanu s-a născut în anul 1918, la Iaşi. Opt ani mai târziu s-a mutat la Bucureşti, unde, după absolvirea liceului, a frecventat cursul de actorie la clasa reputatei profesoare Beate Fredanov.

Citeşte şi: Preşedintele unui club de fotbal din România a murit în această seară

În anul 1945, Elena Negreanu a fost angajată crainică la Radiodifuziunea Română. În 1947, prin concurs, aceasta a devenit actriţă la Teatrul Naţional. În paralel, la propunerea Aurei Buzescu, a intrat în activitatea pedagogică, devenind conferenţiar universitar la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică. Din anul 1956, Elena Negreanu a optat pentru activitatea de regizor artistic în redacţia Teatru a Radiodifuziunii Române, unde a montat numeroase spectacole din dramaturgia clasică şi contemporană, naţională şi universală. În anii 2006 şi 2008, în foaierul Sălii Radio, a prezentat două expoziţii de grafică personală, care s-au bucurat de succes din partea publicului şi a criticii de specialitate, spun cei de la mediafax.

Citeşte şi: Ruptură într-o imensă casă de avocatură din România: Mai mulți avocați au plecat

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.