Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOLIU în naționala României: O jucătoare de bază a MURIT după mai multe zile de comă

lumanare

Cristina Foișor, mare maestră internațională de șah, a murit, duminică, la vârsta de 49 de ani, a precizat pentru AGERPRES, Vladimir Danilov, secretar general al general al federației române de specialitate.

Jucătoarea, care trebuia să reprezinte România la Campionatul Mondial feminin de la Teheran, începând cu 10 februarie, a decedat duminică, după mai multe zile de comă, la Spitalul județean din Timișoara.

Citește și: Ce spune Botezatu despre focul de la club. De unde ar fi pornit si ce ipoteza nu exclude

Componentă de bază a echipei naționale a României, Cristina Adela Foișor s-a născut la 7 iunie 1967, la Petroșani, și a absolvit Facultatea de Matematică la Universitatea din Timișoara.

În 1984 devenea maestră internațională feminină, în 1989, mare maestră internațională feminină, pentru ca în 1993 să dobândească titlul de Maestru Internațional Masculin, potrivit site-ului /foisorchess.wordpress.com.

Citește și: Sienna Miller neagă că a plâns după maratonul de sex cu Ben Affleck / VIDEO

A participat în calitate de componentă a lotului olimpic al României la 13 olimpiade (1998-2014), unde a obținut împreună cu echipa reprezentativă a țării titlul de vicecampioană a Europei (1997).

A fost campioană națională la șah în anii 1989, 1998, 2011, 2012 și 2013 și vicecampioană europeană cu echipa AEM Luxten la Cupa campionilor europeni (2011).

Citește și: A concurat la Miss Univers, iar acum dezvăluie cum i-a facut avansuri Donald Trump: M-a invitat la el în camera de hotel / VIDEO

A obținut locul 5 cu echipa olimpică feminină la Olimpiada de la Istanbul (2012), locul 2 cu echipa AEM Luxten la superliga 2012, locul 1 la TOP neolimpic — Timișoara (1998, 2011, 2012), locul 1 la TOP-ul celor mai buni șahiști români (2012), scrie sursa menționată.

În 2007 a cucerit titlul de campioană feminină la individual a Uniunii Europene. A obținut titlul de cetățean de onoare al municipiului Petroșani (2007).

Citește și: Deja… se anunță Grindeanu II. Când ar putea veni prima remaniere

În 2013 a obținut titlul de FIDE trainer (Iași), iar în 2014 s-a clasat pe locul 1 feminin la Campionatul Herbstopen A-Open.

Cristina Foișor era căsătorită cu antrenorul de șah Ovidiu Foișor, cu care avea două fete: marea maestră Sabina-Francesca Foișor (născută în 1989, stabilită în Statele Unite ale Americii) și maestra FIDE Mihaela-Veronica Foișor (născută în 1994).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.