Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu în Olanda după incidentul de la Utrecht - Drapelele au fost coborâte în bernă

reuters
politie olanda

Drapelele au fost coborâte în bernă la instituţiile guvernamentale din Olanda, marţi, la o zi după ce un bărbat a deschis focul într-un tramvai în oraşul Utrecht, atac soldat cu trei morţi şi cinci răniţi, relatează Reuters preluată de Agerpres.

Un suspect - Gokmen Tanis, în vârstă de 37 de ani, de origine turcă, a fost reţinut după operaţiuni de căutare care au durat şapte ore şi conform legii olandeze el trebuie să fie adus în faţa justiţiei până joi.

Autorităţile olandeze au declarat că încă încearcă să stabilească motivul acestui atac comis într-un cartier rezidenţial liniştit din Utrecht. Comisarul regional de poliţie, Rob van Bree, a declarat că nu se cunoaşte deocamdată nicio legătură între suspect şi victime, în timp ce premierul Mark Rutte a afirmat că motivele "teroriste" nu pot fi încă eliminate.

Procurorul general din Utrecht, Rutger Jeuken, a declarat luni seara, în cadrul unei conferinţe de presă, că la originea atacului s-ar putea afla probleme de familie ale suspectului. Acesta a mai fost arestat, a declarat Jeuken, fără a da detalii suplimentare. Autorul atacului nu a făcut nicio declaraţie şi nici avocatul care îl reprezintă.

Potrivit ziarului olandez Algemeen Dagblad, printre victime se află o tânără, în vârstă de 19 ani, care lucra într-o cafenea, şi un antrenor de fotbal local, tatăl a doi copii. Ambele victime au nume de familie olandeze.

A treia victimă nu a fost identificată de poliţie sau presă. Poliţia a anunţat pe Twitter că va da un comunicat de presă "în cursul dimineţii''.

Utrecht, al patrulea oraş ca mărime din Olanda, cu o populaţie de aproximativ 340.000 de locuitori, este cunoscut pentru pitorescul său şi numărul mare de studenţi. Incidentele armate în acest oraş sunt rare ca şi în întreaga ţară.

Atacul armat a avut loc în 24 Oktoberplein, un punct de joncţiune din vestul oraşului Utrecht, la ora locală 10.45 (09.45 GMT).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.