Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOLIU în sportul românesc: Unul dintre cei mai apreciaţi antrenori de atletism a fost găsit mort

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Antrenorul Ion Zanfirache a decedat la vârsta de 67 de ani, a anunţat, sâmbătă, Federaţia Română de Atletism pe site-ul său oficial, potrivit România TV.

„Ion Zanfirache a fost unul dintre cei mai apreciaţi tehnicieni din atletismul românesc şi mondial. În anul 1988 a părăsit România (unde activase în cadrul clubului Dinamo Bucureşti), stabilindu-se în Australia, împreună cu soţia, dar şi atleta sa, Daniela Costian (şi astăzi recordmana României la aruncarea discului). Pentru ţara de la antipozi, Daniela Costian a câştigat o medalie de bronz la Jocurile Olimpice din 1992, de la Barcelona şi una de argint la Campionatele Mondiale în aer liber din 1993”, precizează FRA.

”Revenit în ţară şi stabilit la Suceava unde a organizat un centru performant pentru pregătirea aruncătorilor, Ion Zanfirache a fost timp de şase ani antrenorul lui Andrei Gag, multiplu campion naţional şi multiplu medaliat internaţional în proba de aruncarea greutăţii. Andrei Gag are în palmares, cu Ion Zanfirache alături, două podiumuri la Jocurile Mondiale Universitare (locul 2 la Gwangju, Coreea de Sud, în 2015, şi un loc 3 la Taipei, Taiwan, doi ani mai târziu), o medalie de argint la Campionatele Mondiale Indoor de la Portland, din 2016, an în care a ratat prezenţa în finala Jocurilor Olimpice de la Rio, cu toate ca a avut a avut acelaşi rezultat cu cel al ultimului admis!”, se mai arată în comunicatul FRA.

Firea iese la atac după ce liderii PNL, USR și UDMR au ajuns la un acord: 'S-a împărțit ciolanul. L-au făcut mai lung și mai dolofan, să ajungă la toată lumea'

Zanfirache, născut în 1953, a fost atlet de calibru, având în palmares, printre altele, un titlu de campion balcanic la aruncarea discului (1982), dar şi medalia de bronz la Universiada din 1981 de la Bucureşti.

În 1983 a participat la Mondialele de la Helsinki, clasându-se pe locul al 10-lea în Grupa A. În 1982 a ocupat locul al şaptelea la Europenele de la Atena.

Săptămânile trecute sportul românesc a mai pierdut un mare antrenor, Federaţia Română de Lupte anunţând decesul, la doar 62 de ani, al lui Gheorghe Broşteanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.