Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOLIU în Suceava: Femeia care a căzut victimă avalanşei din Călimani, a încetat din viaţă

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Medicii au declarat decesul celei de a doua persoane găsită de salvatori, victimă a avalanşei din Călimani, după ce, timp de oră, s-au executat manevrele de resuscitare. Se continuă căutările pentru cea de-a treia persoană, după ce, anterior, o persoană dintre cele surprinse de avalanşa de vineri din Călimani a fost găsită, a declarat, pentru Agerpres, şeful ISU Suceava, Ion Burlui.

Este vorba de unul dintre cei doi pompieri, care este conştient. Căutarea persoanelor surprinse de avalanşa din Călimani este foarte grea pe timp de noapte şi s-au suplimentat forţele şi tehnica pentru acţiunea de salvare, a precizat şeful ISU Suceava, general de brigadă Ion Burlui. ''Am mai trimis oameni. Am 68 de oameni acolo, dintre care 43 pompieri (...). Este căutare de noapte, grea. Aş vrea să mă gândesc că îi vom găsi în viaţă'', a spus Burlui.

Şeful ISU Suceava a adăugat că în zonă au fost trimise şi două şenilate, dar şi un balon de iluminare, respectiv un dispozitiv cu generator care oferă vizibilitate pe o rază mai mare. De asemenea, câinele de căutare Oli al inspectoratului se află în dispozitivul de salvatori, acesta nefiind la prima acţiune de căutare de persoane, potrivit lui Burlui. O avalanşă în Munţii Călimani a surprins, vineri, trei persoane, dintre care doi pompieri, care participaseră la o acţiune de amplasare a unui steag tricolor în Munţii Călimani, de Ziua Naţională.

Potrivit şefului ISU Suceava, la acţiunea de căutare-salvare participă câteva zeci de persoane - salvamontişti, jandarmi montani, pompieri şi câinele de căutare şi salvare. Cei doi pompieri care au participat la acţiunea umanitară sunt de la Detaşamentul de Pompieri Vatra Dornei, sunt salvamontişti voluntari şi erau în timpul liber.

La faţa locului se acţionează, în prezent, cu 46 de pompieri 9 jandarmi montani, 14 salvamontişti din Vatra Dornei şi de la Consiliul Judeţean Suceava, 6 militari de la Unitatea Militară Roşu, 5 lucrători de la Ocolul Silvic Vatra Dornei şi doi de la Rezervaţia Călimani.

Se folosesc telefoane satelitare pentru zonele fără semnal. S-au mobilizat 10 ambulanţe, 2 autoşenilate, o ambulanţă SMURD, un cuplu chinotehnicşi mai multe autoturime de teren, conform Agerpres. Steagul tricolor este înălţat de salvamontiştii din Vatra Dornei pe cele patru vârfuri ce delimitează Ţara Dornelor - Pietrosul Călimani, Omu Suhard, Pietrosul Bistriţei şi Giumalău, în fiecare an, din 2013.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.