Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu în UDMR: Reacția colegilor după decesul senatorului Verestoy Attila

sigla UDMR
UDMR

UDMR este în doliu după decesul senatorului Verestoy Attila. Fostul consilier prezidenţial şi lider UDMR, Peter Eckstein Kovacs, a mărturisit într-o intervenţie prin telefon la România TV că politicianul a fost un om-cheie în partid, un om politic de bază pentru minoritatea maghiară.

"Nu îmi vine să cred. Attila a fost şi este, pentru mine, încă viu. Un om foarte puternic. A trecut printr-un accident soră cu moartea şi şi-a revenit. A vrut să trăiască şi şi-a revenit în bună măsură. Nu-mi vine în gură să spun "a fost"...Attila a fost un om care a ştiut să aibă relaţii de comunicare cu toţi oamenii, nu doar cu liderii politici. A fost o persoană-cheie prin capacitatea de a convinge, de a negocia, şi asta o făcea în bună parte în interesul minorităţii maghiare. Puteai să discuţi multe lucruri despre el, dar când era vorba să pună osul, nu doar că punea osul, dar îl punea într-un mod realist şi cu folos.", a declarat liderul UDMR.

"M-a surprins vestea că este bolnav. Mi-a fost prieten și a fost un coleg important în UDMR. Face parte din generația în care anii 90 în care am construit ceva în România.", a spus Marko Bela, la Realitatea TV.

Preşedintele executiv al UDMR, Porcsalmi Bálint, şi-a exprimat, într-un mesaj transmis AGERPRES, regretul faţă de decesul senatorului Attila Verestóy, despre care a spus că şi-a adus o contribuţie importantă la consolidarea relaţiilor de parteneriat şi bună colaborare cu reprezentanţii tuturor formaţiunilor politice din România. 

'Cu profundă durere în suflet şi regret anunţăm trecerea în nefiinţă, la numai 63 de ani, a colegului nostru, senatorul Attila Verestóy, preşedintele Organizaţiei Odorheiu Secuiesc. Verestoy Attila, susţinător al valorilor democratice, a adus o contribuţie importantă la consolidarea relaţiilor de parteneriat şi bună colaborare cu reprezentanţii tuturor formaţiunilor politice din România. Dumnezeu să-l odihnească în pace!', se arată în mesajul transmis AGERPRES. 

Şi UDMR a confirmat decesul senatorului pe pagina de Facebook, punctând faptul că acesta şi-a dedicat întreaga viaţă şi activitate comunităţii maghiare. 

"Cu profundă durere în suflet şi regret anunţăm trecerea în nefiinţă, la numai 63 de ani, a colegului nostru, senatorul Attila Verestóy, preşedintele Organizaţiei Odorheiu Secuiesc. Attila şi-a dedicat viaţa şi întreaga activitate comunităţii maghiare. Odihneşte-te în pace, Attila!", este mesajul postat pe pagina de Facebook a UDMR

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.