Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOLIU în Vinerea Mare, în Marea Britanie: Încă 847 de decese, numărul noilor cazuri a crescut

www.diarystore.com
Big Ben Londra

În spitalele din Marea Britanie s-au înregistrat vineri 847 noi decese provocate de noul coronavirus, cifră apropiată de cea de joi, când au fost 861 de decese, numărul total al deceselor consemnate oficial ajungând în această ţară la 14.576, transmite AFP.

În acelaşi timp, numărul cazurilor confirmate de COVID-19 a ajuns vineri la 108.692, cu 5.599 mai multe faţă de ziua precedentă, conform datelor Ministerului britanic al Sănătăţii, care joi arătau 4.617 noi cazuri faţă de miercuri, scrie agerpres.ro.

Citește și: Ludovic Orban a luat foc! Șefii din Poliție i-au nesocotit ordinele

Dar cifrele publicate zilnic de autorităţile sanitare britanice cuprind numai decesele din spitale, o metodă criticată pentru că rămân astfel necunoscute mare parte din decesele din căminele de bătrâni, ceea ce distorsionează datele despre amploarea epidemiei.

Dat fiind că această epidemie nu încetineşte, guvernul de la Londra a decis joi prelungirea cu încă cel puţin trei săptămâni a măsurilor de izolare instituite pe 23 mai pentru a frâna răspândirea coronavirusului, în timp ce mai multe ţări europene care au reuşit oarecum să limiteze epidemia se pregătesc să relaxeze aceste măsuri.

Citește și: Trăiască banii de la stat! O firmă controlată de către Sebastian Ghiță dă lovitura pe timp de pandemie!

Ministrul britanic de externe, Dominic Raab, care-l înlocuieşte la conducerea guvernului pe premierul Boris Johnson în perioada convalescenţei acestuia după infectarea cu noul coronavirus, a avertizat că în condiţiile actuale ar fi ''iresponsabil'' să se pronunţe asupra unui calendar de revenire la normalitate.

Raportat la numărul deceselor, Marea Britanie este a cincea ţară din lume cea mai afectată de pandemia de COVID-19, după SUA, Italia, Spania şi Franţa.

Citește și: Desfășurare impresionantă de forțe! Zeci de mii de angajați MAI vor acționa în perioada Sfintelor Paști .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.