Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu - Un pionier al artei cinetice și optice a murit

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Carlos Cruz-Diez, artistul din Venezuela, pionier al artei cinetice și optice din secolul XX, a murit la Paris, la 95 de ani, anunță Reuters, potrivit Agerpres.

Moartea artistului considerat unul dintre cei mai inovatori creatori din secolul XX a fost anunțată duminică pe site-ul fundației care poartă numele legendarului artist.

Născut la Caracas în 1923, Cruz-Diez trăia în Franța din 1960. Lucrările sale abstracte se remarcă prin folosirea culorii și liniei pentru acrea impresia de mișcare. Opera sa este expusă la muzee din toată lumea, printre acestea numărânduse Muzeul de Artă Modernă New York, Tate Modern, din Londra și Muzeul de Arte Frumoase din Caracas.

Citește și: Ziua Imnului Naţional al României este sărbătorită astăzi. Care este cel mai vechi imn

“Cu adâncă durere anunțăm moartea iubitlui nostru tată, bunic și stră-bunic, Carlos Eduardo Cruz-Diez. Dragostea ta, bucuria ta, învățătura și culorile tale vor rămâne pentru totdeauna în inimile noastre”, au scris apropiații artistului.

În ciuda faptului că s-a stabilit la Paris, artistul și-a lăsat amprenta și în țara sa natală. Picturile concepute de el pentru pereții și podelele Aeroportului Simon Bolivar, din Caracas sunt una dintre mărcile inconfundabile ale capitalei Venezuelei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.