Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOLIU Unul dintre cei mai deştepţi români a decedat: A fost ministru în Franța / VIDEO

lumanare doliu

Veste cruntă venită chiar de Ziua Naţională a României. Unul dintre cei mai deştepţi români a încetat din viaţă chiar astăzi. Lionel Stoléru, un economist şi politician francez de origine română, a decedat în Franţa, la vârsta de 79 de ani, relatează presa de la Paris.

Citeşte şi: Incident incredibil de Ziua Naţională: Un sediu al PMP a fost vandalizat

Lionel Stoléru, fost ministru în administraţiile preşedinţilor francezi Valéry Giscard d'Estaing şi François Mitterrand, a decedat la Paris, din cauza unui stop cardiac, a anunţat joi fiica sa, Emmanuelle Wargon, citată de cotidianul Le Figaro, potrivit mediafax.

Citeşte şi: Scandal imens la Chişinău: Maia Sandu, conflict deschis cu cei din Guvern

Născut în 22 noiembrie 1937 la Nantes, Lionel Stoleru a fost inginer în domeniul minier şi profesor de Economie. A fost secretar de stat pentru domeniul Manufacturier în perioada 1974-1978, apoi secretar de stat pentru Muncă şi Imigraţie, între 1978-1981, înainte de a fi numit ministru pentru Dialog (1988-1991) în Administraţia François Mitterrand.

În 2003, Lionel Stoleru a fost numit de premierul Jean-Pierre Raffarin preşedintele al Consiliului pentru Analize Economice. În cursul campaniei electorale prezidenţiale din 2007, Stoleru l-a susţinut pe politicianul de centru-dreapta Nicolas Sarkozy. În perioada 1990-1997, Lionel Stoleru a fost consilier al premierului român Petre Roman şi al preşedintelui ucrainean Leonid Kravciuk. Lionel Stoleru este fiul lui Elie Stoleru, originar din judeţul Vaslui, conform sursei citate.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.