Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dominic Fritz anunţă o finanţare europeană de 308 milioane de lei pentru modernizarea transportului în comun

Express de Banat
Dominic Fritz

Primarul Dominic Fritz a anunţat, joi, că municipalitatea a câştigat cea mai mare finanţare europeană din istoria oraşului, de 308 milioane de lei pentru modernizarea flotei de transport în comun prin achiziţionarea a 55 de noi mijloace de transport în comun, 100% electrice, potrivit Agerpres.

Edilul a declarat că finanţarea a fost câştigată în cadrul Rundei a doua a componentei C10 din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi reprezintă mai mult de un sfert din banii alocaţi pentru această rundă din PNRR.

"Aseară am primit o veste bună din partea Ministerului Dezvoltării. Ne-au comunicat că au aprobat cea mai mare finanţare europeană din istoria Timişoarei, care va presupune schimbarea flotei de transport în comun. Vom primi 308 milioane de lei prin PNRR. Este peste un sfert din finanţarea totală propusă pe această linie", a afirmat Dominic Fritz.

Din aceste fonduri, Primăria Municipiului Timişoara va achiziţiona 30 de autobuze electrice, 17 tramvaie cu baterii şi opt troleibuze cu motor electric.

În prima rundă de finanţare pe această componentă, Primăria Timişoara a depus un proiect de achiziţie a 25 de troleibuze, în valoare de 71 de milioane de lei (TVA inclus). Astfel, în total, prin PNRR, Timişoara va achiziţiona 80 de vehicule nepoluante noi, iar împreună cu celelalte proiecte europene de achiziţie de mijloace de transport în comun, noua flotă va însuma 150 de vehicule noi.

"În acest mandat vom avea toată flota înlocuită. 150 de mijloace de transport noi în Timişoara, toate electrice. Aceasta schimbă radical faţa transportului în comun în Timişoara şi el redevine coloana vertebrală a traficului din oraş. Niciun oraş din Europa nu reuşeşte să facă faţă traficului auto decât dacă investeşte masiv în transportul public", a mai declarat primarul Dominic Fritz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.