DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Dominic Fritz PROMITE structura care se va pricepe la toate: CENTRALIZEAZĂ achizițiile publice pe toate domeniile

dominic fritz

Un proiect care vizează înființarea Agenției de Achiziții Publice Timișoara, care ar permite realizarea unor economii anuale de 20 de milioane de lei, este lansat în consultare publică, anunță primarul Dominic Fritz. Potrivit primarului, noua agenție va centraliza achizițiile pentru Primărie și încă 12 instituții subordonate consiliului local. El susține că s-ar realiza în acest fel economii la bugetul local de circa 20 de milioane de lei anual, față de costurile actuale. Cheltuielile de funcționare a agenției sunt estimate la circa 1,5 milioane de lei, în primul an de existență.

„Cum se vor derula achizițiile publice? O singură entitate – noua Agenție – cu personal specializat în achiziții publice va organiza procedurile pentru toate cele 13 instituții: caiete de sarcini mai bine întocmite, criterii de atribuire mai clare și stricte pentru a ne asigura de calitatea produselor și serviciilor cumpărate, conformitate cu legislația pentru a reduce întârzierile. Asta înseamnă, că toate achizițiile din bugetul local, pentru bunuri și servicii care sunt indispensabile funcționării, vor fi făcute de o singură entitate și nu de 13, ca până acum. În următorii ani, se vor adăuga noi categorii de achiziții, inclusiv cele privitoare la lucrări de investiții la drumuri, spații verzi, școli sau spitale”, a anunțat, pe Facebook, Dominic Fritz.

Acesta spune că agenția va putea deservi, contra cost, orice instituție care folosește bani publici pentru achiziții, fie că sunt alte primării sau instituții și societăți publice.

„Ținta noastră este ca în patru ani, Agenția să își asigure integral toate costurile de funcționare din taxele percepute clienților”, a adăugat primarul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.