Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dominic Fritz se face de rușine: anunță că va da amenzi șoferilor, folosind camere neomologate

Express de Banat
Dominic Fritz

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, le propune consilierilor locali ca Centrul de Monitorizare Trafic să devină un centru de ordine publică modern, unic în România, printr-un parteneriat între Primăria Municipiului Timişoara şi Poliţia Locală. Centrul va îngloba camerele de supraveghere ale Poliţiei Locale şi cele ale municipalităţii, la care se adaugă noi achiziţii de echipamente. În total, vor fi peste 450 de camere, dintre care 37 pot detecta automat trecerile pe culoarea roşie. ”Prin noua structură, scădem semnificativ timpii de intervenţie la situaţii critice, creştem siguranţa timişorenilor şi completăm punctele oarbe ale celor două sisteme de monitorizare”, a transmis, luni, Primăria Timişoara. Centrul de Monitorizare cuprinde însă camere montate prin sistemul de trafic management, un proiect implementat de administrația Robu cu fonduri europene. Deși camerele montate sunt unele moderne, ele nu sunt omologate, așa că poliția nu poate aplica sancțiuni în domeniul rutier pe baza lor.

”Centrul de Monitorizare Trafic se transformă într-un centru de ordine publică modern, unic în România, printr-un parteneriat între Primăria Municipiului Timişoara şi Poliţia Locală. Prin noua structură, scădem semnificativ timpii de intervenţie la situaţii critice, creştem siguranţa timişorenilor şi completăm punctele oarbe ale celor două sisteme de monitorizare. Acesta este scopul unui proiect de hotărâre de Consiliu Local pe care primarul Dominic Fritz l-a înaintat consilierilor locali pentru următoarea şedinţă ”, a transmis, luni, Primăria Timişoara.

Sursa citată a precizat că, practic, noua structură se va înfiinţa prin comasarea Centrului de Comandă şi Control al Poliţiei Locale cu Centrul de Management al Traficului.

”Intrăm într-o logică interinstituţională nouă, de la transmis date prin CD-uri la trei zile după infracţiune, la acces în timp real. Punem în comun resursele noastre de monitorizare video într-un singur centru şi îmbunătăţim eficienţa Poliţiei Locale, pentru a-i putea depista mai repede pe cei care încalcă legea. Practic, poliţiştii locali vor avea acces la datele adunate de camerele de supraveghere ale Municipalităţii şi vor putea acţiona imediat ce văd încălcări ale legii, fie că vorbim de aruncarea ilegală de deşeuri, deranjarea ordinii publice sau pentru fluidizarea traficului la accidente. Îmi doresc ca Inspectoratul de Poliţie Judeţean să vină alături de noi şi să sporim eficienţa acestui Centru de Comandă şi fiecare să acţioneze în funcţie de competenţele legale pe care le are. De exemplu, pentru a reduce numărul de accidente în trafic avem nevoie de cooperarea Poliţiei Naţionale, pentru că doar ei pot sancţiona trecerile pe roşu zilnice”, transmite primarul Timişoarei, Dominic Fritz.

Noul Centru de Monitorizare va integra cele 150 de camere ale Poliţiei Locale cu cele 276 de camere ale Municipiului Timişoara, pentru a putea înregistra şi stoca imagini video în limitele regulamentului european pentru protecţia datelor cu caracter privat, GDPR. De asemenea, Centrul va avea la dispoziţie, în plus, 7 radare fixe şi încă 37 de camere ultraperformante care pot detecta automat trecerile pe culoarea roşie, echipamente verificate metrologic.

Potrivit Primăriei, în Centrul care va fi pe bv. Iuliu Maniu, există deja dotări de ultimă generaţie şi va funcţiona similar cu alte centre de monitorizare a traficului şi siguranţei publice din marile capitale europene.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.