Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dominic Fritz șterge pe jos cu toată lumea: AUR, Antena 3, PNL, PSD şi prefectul PSD de Timiş m-au atacat pe o știre falsă

ziua de vest
Dominic Fritz

Primarul Dominic Fritz a transmis, luni, despre scandalul catargelor din Timişoara, că ”un nou pseudo-scandal a umplut golul de idei al coaliţiei naţionaliste din Timişoara şi că este o pildă edificatoare despre cum se fabrică isterie pe baza unor sentimente legitime de patriotism - şi cum se vor duce campaniile electorale în 2024”.

Fritz susține că nu a semnat dispoziția de ridicate a steagurilor

El arată că există o propunere a aparatului de specialitate al Primăriei, într-un ”referat de aprobare”, care îi aduce la cunoştinţă că sunt mai multe construcţii ilegale pe domeniul public care, conform legii, trebuie desfiinţate. Potrivit primarului, ”ştirea falsă că primarul neamţ vrea să dea jos tricolorul era prea tentantă pentru a fi supusă rigorii realităţii, şi toţi s-au întrecut în apropouri”.

”Un nou pseudo-scandal a umplut golul de idei al coaliţiei naţionaliste din Timişoara. E o pildă edificatoare despre cum se fabrică isterie pe baza unor sentimente legitime de patriotism - şi cum se vor duce campaniile electorale în 2024. Ce au în comun AUR, Antena 3, PNL, PSD şi prefectul PSD de Timiş? Toţi m-au atacat în ultimele zile pentru o ştire falsă, bineînţeles cu subînţelesurile xenofobe obligatorii”, spune Fritz.

Primarul Timişoarei arată că ”ştirea falsă este că eu aş fi semnat o dispoziţie care ar dispune să se demonteze trei catarge din Timişoara pe care este arborat steagul României”.

 

”Corect este că există o propunere a aparatului de specialitate al Primăriei, într-un ”referat de aprobare”, care îmi aduce la cunoştinţă că sunt mai multe construcţii ilegale pe domeniul public care, conform legii, trebuie desfiinţate. Referatul, un document strict intern şi care de la sine nu produce efecte, a ajuns în presă înainte să ajungă pe biroul meu sau să semnez eu vreo dispoziţie. (Surpriză: toţi semnatarii referatului sunt români!) Bineînţeles că ştirea falsă că primarul neamţ vrea să dea jos tricolorul era prea tentantă pentru a fi supusă rigorii realităţii, şi toţi s-au întrecut în apropouri. PSD Timiş îmi urează „Frohe Ostern” la sfârşitul atacului lor, subliniind astfel, în ziua Paştelui catolic, că nu sunt nici român, nici ortodox. Un consilier local PNL îmi reproşează că aş fi „umilit oraşul care m-a primit cu braţele deschise” şi repetă minciuna veche că eu aş fi arborat în faţa primăriei steagurile altor state, deşi ele au fost puse acolo cu mult timp înainte să ajung eu primar. Prefectul PSD preia tema, vrea să trimită ”o echipă mixtă de control”, deşi putea foarte uşor să controleze câte dispoziţii am dat eu pe această speţă (adică zero), că doar la Prefectură le trimit după ce le semnez. Ori nu ştie, ori minte, oricum niciuna din variante nu-l flatează”, arată primarul Dominic Fritz.

 

”Revenind la catarge, mă uimeşte nonşalanţa cu care auto-declaraţii iubitori de ţară trec peste faptul că sunt amplasate ilegal, fără autorizaţie de construire. Şi asta într-un oraş în care un alt simbol al patriotismului local prost înţeles, o poartă de intrare amplasată tot aşa fără autorizaţie şi căzută la prima furtună, a omorât în 2017 un cetăţean al acestei ţări. S-a deschis un dosar penal, dar pare-se că deschis a rămas”, mai spune el.

 

Primarul se întreabă ”cine vrea ca un tricolor să fie arborat pe o construcţie care nu respectă tocmai legea ţării pe care steagul vrea s-o onoreze? Libertate (albastru) - Dreptate (galben) - Frăţie (roşu) pe un catarg care sfidează dreptul şi pune siguranţa cetăţenilor în pericol?”

 

”Ce fel de patriotism e asta? Iubesc steagul României. Îl port cu mândrie şi speranţă şi mă bucur să-l văd arborat în oraş tocmai pentru că eu cred în valorile pe care le exprimă. Nu îl folosesc pentru propagandă politică ieftină. Iau în serios obligaţiile mele ca primar şi nu mă las intimidat de nimeni în aplicarea legii. Voi studia documentele transmise de colegi şi voi analiza dacă există o variantă legală şi sigură pentru ca aceste catarge puse în 2019 să rămână. Indiferent de soarta catargelor, tricolorul României, la fel ca steagul Uniunii Europene, va sta mereu în locul pe care îl merită: fluturând cu mândrie pe străzile Timişoarei”, mai precizează Dominic Fritz.

 

Prefectul judeţului Timiş, Mihai Ritivoiu (PSD), a anunţat că va trimite un control la Primăria Timişoara şi i-a dat un ultimatum primarului Dominic Fritz (USR) ca până la Paştele Ortodox să aprofundeze legislaţia României privind arborarea drapelului ţării noastre. Anunţul prefectului vine, după ce Dominic Fritz a dspus demolarea a trei catarge cu drapelul naţional, în intersecţii din Timişoara, încă din mandatul fostului primar, Nicolae Robu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.