Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald şi Ivanka Trump vor fi ÎN DIRECT cu astronauţii de pe Staţia Spaţială Internaţională-VIDEO

Preşedintele SUA, Donald Trump, şi fiica sa Ivanka vor vorbi săptămâna viitoare cu cei doi astronauţi americani de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), printre care Peggy Whitson, în cadrul eforturilor de a promova femeile în ştiinţă şi tehnologie, a anunţat miercuri NASA, informează joi AFP, potrivit agerpres.

În timpul acestei conversaţii de circa 20 de minute, care va avea loc luni, începând cu orele 14:00 GMT din Biroul Oval, Trump o va felicita pe astronauta americană de 57 de ani chiar în ziua în care aceasta va bate recordul de cel mai lung sejur cumulat la bordul acestui avanpost spaţial.

SUA vinde Irakului armament de 300 de milioane de dolari

Astfel, Peggy Whitson va depăşi cele 534 de zile petrecute la bordul ISS de americanul Jeff Williams. Ea şi-a început sejurul actual la 19 noiembrie, iar misiunea sa iniţială de şase luni a fost prelungită cu trei luni.

Conversaţia, la care va participa şi femeia-astronaut Kate Rubins pe Pământ şi Jack Fisher de pe ISS, va fi retransmisă în direct de televiziunea NASA, pe site-ul agenţiei spaţiale şi pe Facebook.

Fisher urma să ajungă pe ISS la 20 aprilie, la bordul navetei ruse Soiuz.

Peggy Whitson, în prezent comandant al echipajului de pe ISS, este prima femeie care a exercitat această funcţie de două ori. Ea deţine de asemenea recordul feminin în ceea ce priveşte numărul de ieşiri în spaţiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.