Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump a fost comparat cu 'Bau-Baul' Liviu Dragnea. Ion Cristoiu: 'Biden și democrații vor supraviețui un timp din invocarea moștenirii dezastruoase'

capital.ro
dragnea trump

Jurnalistul Ion Cristoiu susține că administrația democrată din America se va folosi de numele lui Donald Trump pentru a acuza greaua moștenire, la fel cum PNL s-a folosit de 'Bau-Baul' Liviu Dragnea. Timpul va arăta dacă retorica folosită în SUA de Joe Biden va și funcționa, mai arată Cristoiu.

„Ceaușismul nu fusese creația lui Nicolae Ceaușescu. Dimpotrivă, Nicolae Ceaușescu fusese creat de ceaușism. Ceaușismul a rămas ani întregi în România, producînd mineriadele și ascensiunea partidelor naționaliste. Acum, în America domină jubilația, o atmosferă falsă, superficială, pentru că e creată și întreținută de Establishment. Pe măsură ce va trece timpul mecanismul mortal al alegerii unui candidat pe post de răul cel mai mic, își va spune cuvîntul. Dacă Joe Biden nu e suficient de lucid pentru a conștientiza că trumpismul e un fenomen adînc pătruns în conștiința americanilor și că el nu se înlătură o dată cu Donald Trump, trumpismul, ca și ceaușismul, va ieși la iveală.

Joe Biden și democrații vor supraviețui un timp din invocarea moștenirii dezastruoase a lui Donald Trump, folosit pentru a abate atenția de la neputința noii Administrații, așa cum Guvernarea PNL s-a hrănit un timp din Bau-Baul Liviu Dragnea”, a spus Ion Cristoiu pe blogul său personal Cristoiublog.ro.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

Gazetarul a observat că despre Kalama Harris presa a relatat în termeni foarte favorabili.

„Inaugurarea a pus un accent deosebit pe vicepreședintele Americii: Kamala Harris. Pînă la administrația de acum, vicepreședintele nu-i lua fața președintelui, singura vedetă a Casei Albe. Acum despre Kamala Harris s-a scris și s-a vorbit ca despre o copreședintă a Americii. Mai mult, distinsa face obiectul unui Cult al personalității de tip Tovarășa de la noi. Revista Vogue a trebuit să renunțe la coperta cu Harris în bascheți după s-a protestat că poza e lipsită de respect față de o așa personalitate. În schimb despre Joe Biden se poate scrie orice, inclusiv că e sclerozat. Știind ce ambiții bat în pieptul vicepreședintei, lui Joe Biden îi va fi destul de greu s-o oblige la un rol secund.

La RRA am auzit, într-o știre, formularea, „după mandatul controversat al lui Donald Trump, toată planeta își exprimă bucuria la instalarea lui Joe Biden”. Nu e singura formulare aiurea din presa noastră, care reduce cei patru ani de mandat la crearea de către Donald Trump a Trumpismului. În realitate, Trumpismul l-a creat pe Donald Trump. Geniul lui Donald Trump a fost de a sesiza în realități trumpismul, întruchipat de cele peste 70 de milioane de americani care l-au votat direct și nu prin poștă la scrutinul din noiembrie 2020. Aceste zeci de milioane de americani au găsit în Donald Trump purtătorul lor de cuvînt. Plecarea lui Donald Trump nu diferă ca efect pe termen lung de Plecarea lui Nicolae Ceaușescu. La nici o lună de la plecarea Conducătorului, chiar cei care jubilaseră la vederea Procesului de la Tîrgoviște cîntau prin trenuri navetă friguroase și fără lumină: Ceaușescu să ne ierți / Că-n decembrie am fost beți”, a conchis Ion Cristoiu.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.