Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump a fost prooroc: A prezis dependența SUA de livrările de petrol rusesc

Putin Trump Putin Donald Trump Vladimir Putin

Fostul președinte american, Donald Trump, a declarat că, pe viitor, autoritățile americane riscă să devină dependente de livrările de petrol rusesc, relatează agenția Rambler.ru

Trump a făcut o declarație de rezonanță la Conferința anuală de acțiune politică conservatoare (CPAC) din Statele Unite. Comentând decizia Administrației Joe Biden de a readuce SUA în Acordul de la Paris privind schimbările climatice, cu tot ce presupune acest lucru, respectiv asumarea obligațiilor aferente, fostul președinte a apreciat că documentul limitează, pentru Statele Unite, volumul emisiilor de gaze cu efect de seră și ”dezleagă mâinile” Rusiei, Indiei și Chinei în această chestiune.

Citește și: Daniel Ghiță, atacat dur: ‘Când nu doarme, face circ! Dovada clară’

Trump a afirmat că, sub mandatul său, Statele Unite au dobândit ”dominație energetică”, întrecând Rusia și Arabia Saudită, dar că democrații au pierdut deja poziția de lider al SUA în domeniul energetic: benzina s-a scumpit, deja, cu 30% în America.

”Acum vom depinde de Rusia și de Orientul Mijlocul la aprovizionarea cu petrol”, a prezis fostul președinte al SUA, scrie vestidinrusia.ro.

Citește și: Tragedie peste tragedie în România: Tată și fică, găsiți carbonizați în casa mistuită de foc. Mama fetiței a reușit să se salveze

Potrivit estimărilor analiștilor, piața petrolului va crește pe fondul politicii monetare a SUA, dar și a reducerii producției de petrol ca urmare a iernii extrem de grele care a afectat statul american Texas. Prin urmare, potrivit prognozelor băncilor JPMorgan, Goldman Sachs și Citigroup, până la sfârșitul acestui an, prețul barilul se va situa în limitele a 65-70 de dolari, după care ar putea atinge chiar și 100 de dolari. Ceea ce înseamnă că Rusia va putea spera în venituri extraordinare din vânzările de petrol, notează agenția Rambler.

Citește și: Florin Cîțu: ‘Am spus foarte clar că nu sunt adeptul creșterii taxelor, mai ales într-o perioadă în care economia este sub potențial pentru a aduce venituri la buget’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.