Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump a trimis 'ultimul email înainte de arestare': SUA devin 'o țară marxistă din lumea a treia'

cnbc.com
donald trump

Trump numește ziua de marți, 4 aprilie, "o zi tragică pentru Republica noastră", în ultimul mesaj înainte de posibila punere a sa sub acuzare.

Un e-mail a fost trimis către lista sa de adrese cu subiectul "Ultimul meu e-mail înainte de arestare", în care le cere oamenilor să "contribuie pentru a salva America" și include un link pentru strângerea de fonduri. De asemenea, el își exprimă îngrijorarea că SUA devin o "țară marxistă din lumea a treia".

La scurt timp după ce e-mailul a fost trimis, Trump a postat un mesaj scris cu majuscule pe Truth Social, platforma de socializare pe care o deține, criticând locația din New York unde va avea loc ulterior înfățișarea sa în fața instanței, pe care o consideră "un loc foarte nedrept, cu unele zone care au votat 1% republican".

Trump îl numește, de asemenea, pe judecătorul care îl va pune sub acuzare "extrem de partizan" și spune că familia sa este "binecunoscută pentru că îl urăște pe Trump".

Trump spune că judecătorul Juan Merchan, care a supravegheat procesul penal de anul trecut al Organizației Trump, a fost "imposibil de  în timpul procesului de vânătoare de vrăjitoare".

"TRIBUNALUL KANGAROO!", conchide Trump.

De ce este acuzat Trump?

În 2016, actrița de filme pentru adulți Stormy Daniels a contactat instituții media oferindu-se să vândă relatarea sa despre ceea ce a declarat că a fost o aventură adulterină cu Donald Trump în 2006.

Echipa lui Trump a aflat despre acest lucru, iar avocatul său Michael Cohen i-a plătit 130.000 de dolari lui Daniels pentru a păstra tăcerea.

Acest lucru nu este ilegal. Cu toate acestea, atunci când Trump l-a rambursat pe Cohen, în dosarul plății se spune că a fost pentru onorarii legale. Procurorii spun că acest lucru echivalează cu falsificarea de către Trump a înregistrărilor de afaceri, ceea ce reprezintă o infracțiune în New York.

Procurorii ar putea, de asemenea, să susțină că acest lucru încalcă legea electorală, deoarece încercarea sa de a ascunde plățile către Daniels a fost motivată de faptul că nu dorea ca alegătorii să știe că a avut o aventură cu ea. Acoperirea unei infracțiuni prin falsificarea înregistrărilor ar fi o infracțiune mai gravă.

Chiar și susținătorii urmăririi penale recunosc că, în orice caz, acesta nu este deloc un caz clar. Există puține precedente pentru o astfel de urmărire penală, iar încercările anterioare de a-i acuza pe politicieni de depășirea limitei dintre finanțarea campaniei și cheltuielile personale s-au soldat cu un eșec.

"Va fi greu", spune Catherine Christian, fost procuror financiar al procurorului districtual din New York.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.