Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump amână, la solicitarea opoziţiei democrate, expulzarea unor persoane fără acte în regulă

The Economist
Donald Trump

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat sâmbătă că a amânat la solicitarea opoziţiei democrate arestarea unor familii fără acte în regulă, care urma să înceapă duminică în peste zece oraşe din Statele Unite, informează AGERPRES.

"La cererea democraţilor, am amânat cu două săptămâni procesul de expulzare a imigranţilor ilegali pentru a vedea dacă democraţii şi republicanii ajung să găsească împreună o soluţie la problemele de azil şi de la frontiera de sud", a scris pe Twitter liderul de la Casa Albă.

Dacă nu reuşesc, "expulzările vor începe", a adăugat el.

Citește și: Scandal la ședința PSD între Ciolacu și Oprișan .

Donald Trump, care a făcut din lupta împotriva imigraţiei ilegale una principalele politici ale preşedinţiei sale, a promis luni că ICE (Autoritatea federală de Imigraţie şi Graniţe din SUA) va începe săptămâna viitoare să expulzeze "milioanele" de străini ilegali care au intrat în mod fraudulos în Statele Unite.

Anunţul a accelerat pregătirile în curs în cadrul ICE şi detalii despre iminenta lansare a unei operaţiuni pe scară largă au apărut în presă.

Potrivit unor surse anonime, operaţiunea viza 2.000 de familii care au omis să se prezinte la audieri în faţa instanţei ori au primit aviz de expulzare.

Reţinerea lor urma să înceapă duminică în zori în mai multe oraşe americane, printre care Houston, Chicago, New York şi Miami.

Citește și: Viorica Dăncilă intervine ferm în scandalul care a revoltat România: 'Să dăm un exemplu pentru ca așa ceva să nu se mai întâmple'

Sâmbătă, aleşii din mai multe oraşe au făcut cunoscut că nu vor coopera şi apărători ai drepturilor imigranţilor au început să ofere consiliere acestor familii pentru a putea scăpa poliţiei.

Donald Trump a denunţat o atitudine care încurajează "criminalitatea".

"Au venit ilegal în ţara noastră şi îi vom face să plece legal. Îi vom trimite acasă la ei", a declarat el în cursul unei întâlniri cu reprezentanţi ai presei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.