Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump amenință din nou China - Taxa vamală pe care vrea să o impună e URIAȘĂ

captura TV
Trump semnare

În cadrul unui interviu acordat vineri postului american de televiziune CNBC, preşedintele Donald Trump a declarat că este sigur de impunerea unor taxe vamale în valoare de 500 de miliarde de dolari pe mărfurile importate din China, valoare care acoperă practic toate importurile din statul asiatic, informează mediafax.

"Sunt gata să merg până la 500" (de miliarde de dolari), a declarat Donald Trump, adăugând că: "nu fac acest lucru pentru politică, fac asta pentru că este lucrul corect pentru ţara asta".

Citește și: Replică puternică din PSD: Dragnea a semnat cu protocol cu SRI, dar nu știa ce face. Coldea și Maior au făcut jocurile

Donald Trump a mai precizat că se profită de Statele Unite din mai multe puncte de vedere, inclusiv din punctul de vedere al politicii monetare şi din punct de vedere comercial.

Conform Biroului de Recensamânt american importurile totale americane din China din 2017 au însumat aproximativ 505 miliarde de dolari, ceea ce ar însemna că taxele vamale ar acoperi practic toate categoriile de mărfuri importate.

De asemenea, conform datelor oficiale americane, deficitul comercial al Statelor Unite cu China a fost, în 2017, de 375 de miliarde de dolari. În 2016 el a fost de 346 de miliarde de dolari, în 2015 de 367 de miliarde de dolari, iar în 2014 de 344 de miliarde de dolari.

Este a doua oară când Donald Trump ameninţă China cu impunerea de noi taxe vamale în valoare totală de 500 de miliarde de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.