Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump anunţă că o întâlnire cu preşedintele mexican ar fi fost sterilă

facebook.com
Donald Trump

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a afirmat joi că o întâlnire cu omologul său mexican, Enrique Pena Nieto, ar fi fost "sterilă" date fiind dezacordurile dintre cele două ţări, în special în ce priveşte finanţarea zidului de la frontieră, transmite AFP. "Atât timp cât Mexicul nu tratează Statele Unite în mod echitabil şi cu respect, o asemenea întâlnire este sterilă", a declarat el în faţa congresmenilor republicani, reuniţi la Philadelphia.

Enrique Pena Nieto a anunţat pe Twitter că a informat Casa Albă că nu va asista la întâlnirea prevăzută marţi. Afirmând că anularea întâlnirii a fost o decizie comună, Donald Trump a subliniat încă o dată că poporul american nu va plăti pentru zid. "Am spus clar acest lucru guvernului mexican", a adăugat el.

După ce a denunţat cu vehemenţă Acordul Nord-American de Comerţ Liber (NAFTA), la care participă Canada, Statele Unite şi Mexicul, liderul administraţiei americane a declarat că tratatul a fost "un dezastru total" pentru ţara sa. "Nu voi lăsa contribuabilii americani să plătească preţul pentru acest acord defectuos ce ar fi trebuit renegociat în urmă cu mai mulţi ani", a spus Donald Trump, conform Agerpres. Noul preşedinte american a semnat miercuri directivele pentru demararea construcţiei unui zid de-a lungul imensei frontiere dintre Statele Unite şi Mexic, cea mai emblematică promisiune din campania sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.