Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump anunță vineri sau sâmbătă nominalizarea la Curtea Supremă în locul lui Ruth Bader Ginsburg, care a decedat vineri

Agerpres
Donald Trump

Donald Trump a anunţat luni că va face public - vineri sau sâmbătă - numele magistratului pe care vrea să-l nominalizeze la Curtea Supreă în locul lui Ruth Bader Ginsburg, care a decedat vineri, relatează Reuters, potrivit News.ro.

Într-un interviu acordat postului Fox News, preşedeintele american a anunţat că vrea să aştepte ca funeraliile fostei judecătoare liberale să se încheie, pentru a-şi face anunţul. Moartea lui Ruth Bader Ginsburg, o reprezentantă de marcă a taberei progresiste la Curtea Supremă a Statelor Unite, a lansat o bătălie cu privire la succesiunea sa, care bulversează campania electorală şi care ar putea bulversa societatea americană.

Donald Trump a prezentat sâmbătă numele a două femei pe care le consideră posibile alegeri - Amy Coney Barrett şi Barbara Lagoa, pe care le-a numit judecătoare la curţi de apel federale.

O nouă nominalizare a lui Trump la Curtea Supremă, în cazul în care va fi aprobată în Senat, i-ar permite să-şi impună în cea mai înaltă jurisdicţie americană o majoritate conservatoare - de şase judecători la trei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.