Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump califică drept vânătoare de vrăjitoare atenţia acordată atacurilor cibernetice ruse

whatdoesitmean.com
trump putin

Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a denunţat vineri atenţia excesivă acordată în SUA atacurilor cibernetice din timpul campaniei electorale atribuite Rusiei, dând de înţeles că obiectivul acestora este de a-l slăbi politic, informează AFP.

"Recent, China a atacat cibernetic 20 de milioane de nume din Administraţie", a declarat Donald Trump pentru New York Times, într-un interviu publicat vineri. "De ce nimeni nu vorbeşte despre aceasta? E o vânătoare de vrăjitoare politică", scrie agerpres.ro.

Evocându-i pe adversarii săi democraţi, Donald Trump a declarat: "Ei au fost învinşi în mod dur în timpul alegerilor. Am câştigat mai multe comitate decât Ronald Reagan".

"Le este ruşine. Într-un anumit fel, aceasta este o vânătoare de vrăjitoare", a insistat succesorul lui Barack Obama, care va depune jurământul în exact două săptămâni, la Washington.

În timp ce Administraţia aflată la sfârşit de mandat, inclusiv şefii serviciilor de informaţii, au acuzat public Moscova că a întreprins atacuri cibernetice asupra Partidului Democrat şi mesageriei unui apropiat al lui Hillary Clinton, miliardarul republican şi-a exprimat deschis dubiile cu privire la implicarea Rusiei, ţară cu care el doreşte îmbunătăţirea relaţiilor.

Donald Trump îi primeşte vineri, la orele locale 12:30 (17:30 GMT), la New York, pe şefii serviciilor de informaţii americane, care trebuie să-i prezinte un raport asupra diferitelor intruziuni cibernetice presupuse ale Rusiei asupra SUA.

"Acestea fiind spuse, nu vreau ca alte ţări să atace cibernetic ţara noastră. Ei au atacat Casa Albă. Ei au atacat Congresul. Suntem practic capitala mondială a piratării", a mai spus Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.