Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump capitalizează enorm din scandalul ‘Stormy Daniels’: aproape jumătate din americani cred că acuzațiile împotriva lui sunt motivate politic (sondaj)

AFP
trump tribunal

Americanii sunt din ce în ce mai divizați cu privire la faptul că acuzațiile aduse lui Donald Trump sunt ceva serios, potrivit unui nou sondaj ABC, relatează NY Post. Noul sondaj, publicat duminică, arată că, în comparație cu un sondaj de săptămâna trecută, procentul celor care cred că acuzațiile împotriva lui Trump sunt „foarte grave" a crescut cu 6 procente, în timp ce numărul celor care spun că nu sunt „deloc grave" a crescut cu 4 procente.

În același timp, jumătate dintre cei care tocmai au fost chestionați spun că fostul președinte Trump merită să fie pus sub acuzare în cazul Stormy Daniels, în timp ce 33% au spus că nu ar fi trebuit să fie acuzat.

47% cred că e o chestiune politică

Cu toate acestea, aproximativ 47% dintre americani cred, de asemenea, că acuzațiile împotriva lui Trump sunt motivate politic, în timp ce 32% nu sunt de acord, potrivit sondajului ABC News/Ipsos.

Fost procuror șef american: 'Dosarul lui Trump este un abuz pentru a atinge un scop politic!'

Sondajul efectuat pe 566 de adulți - realizat pe 6 și 7 aprilie, după ce procurorul districtual din Manhattan, Alvin Bragg, a anunțat punerea sub acuzare a lui Trump - a constatat că numărul respondenților care cred că Trump ar trebui să fie acuzat a crescut cu 5 puncte procentuale, la 50%, față de săptămâna precedentă.

Mai mulți adulți au trecut din rândul indecișilor la cea a celor împotriva lui Trump, în timp ce numărul celor care se opun punerii sub acuzare a crescut cu un singur punct procentual.

Aproximativ 52% dintre americanii intervievați au declarat că acuzațiile împotriva lui Trump sunt grave sau foarte grave, în timp ce 40% nu au fost de acord.

Întrebați dacă Trump "a făcut ceva ilegal în mod intenționat", 57% au răspuns afirmativ, în timp ce alți 11% dintre respondenți au spus că a acționat greșit, dar nu în mod intenționat. Doar 20% au spus că nu a făcut nimic greșit, restul de 17% fiind indeciși.

Rezultatele sunt polarizate în funcție de afilierea politică, democrații considerând că Trump este un escroc, în timp ce republicanii spun că este persecutat pe nedrept.

Independenții nu-l plac pe Trump

Marea problemă pentru Trump și republicani este că independenții autoidentificați - un bloc de vot decisiv în alegerile generale - sunt în prezent mai mult anti-Trump decât pro-Trump.

De exemplu, majoritatea alegătorilor independenți autoidentificați - 54% - au declarat că Trump merită să fie acuzat de o infracțiune și 57% dintre indieni au declarat că fostul președinte a făcut ceva ilegal în mod intenționat.

Sondajul a constatat că președintele Joe Biden este nepopular, doar 34% dintre americani îl consideră favorabil și 48% nefavorabil. Dar Trump este și mai nepopular - cu 25% îl văd favorabil și 61% nefavorabil.

Ce spune un alt sondaj recent

Un sondaj recent realizat în rândul republicanilor, realizat după punerea sub acuzare, l-a arătat pe Trump ca fiind favoritul clar pentru a câștiga nominalizarea republicană pentru Casa Albă în 2024, în ciuda problemelor sale juridice - conducându-l pe potențialul rival, guvernatorul Ron DeSantis, cu 57% la 31% într-un meci ipotetic față în față.

Trump spune că este nevinovat

Trump, primul președinte american pus sub acuzare, a pledat nevinovat săptămâna trecută, la Curtea Supremă din Manhattan, la 34 de capete de acuzare pentru falsificarea unor documente de afaceri în legătură cu presupusele plăți de "bani pt tăcere” către actrița de filme pentru adulți Stormy Daniels înainte de alegerile din 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.