Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump cere mai mulți bani pentru proiectele militare: Președintele SUA transmite Congresului proiectul de buget

Agerpres
Donald Trump

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, va transmite luni Congresului proiectul de buget pentru viitorul an fiscal, o serie de programe în valoare de 4.890 de miliarde de dolari care prevăd majorarea cu 0,3% a fondurilor militare, informează cotidianul USA Today, potrivit MEDIAFAX.

Bugetul militar propus este la nivelul de 740,5 miliarde de dolari, cu 0,3% în plus comparativ cu anul precedent. Programele care nu sunt destinate apărării ar urma să fie reduse cu 5%, până la nivelul de 590 de miliarde de dolari.

Citește și: EXCLUSIV Document. După episodul ‘Liftiera’, un nou scandal bubuie în Ministerul Muncii

Actualul buget ar urma să se amortizeze în 15 ani, afirmă experţi care cunosc detaliat mecanismele bugetare.

Planul bugetar propus de Administraţia Donald Trump nu are şanse de a obţine aprobarea Congresului în această formă, în contextul în care opoziţia democrată este majoritară în Camera Reprezentanţilor, dar proiectul reflectă priorităţile Casei Albe înaintea scrutinului prezidenţial programat în noiembrie.

Pe fondul criticilor opoziţiei, Donald Trump a dat asigurări că programele sociale şi medicale nu vor fi restructurate în viitorul an fiscal. "Nu ne vom atinge de sistemul de securitate socială sau de Medicare în bugetul pe anul 2021. Doar democraţii le vor distruge prin distrugerea celei mai performante economii a ţării", a declarat Donald Trump prin Twitter.

Citește și: Informații importante! România are nevoie de ei

Conform cotidianului The Wall Street Journal, planul bugetar prevede reduceri bugetare în valoare de 4.400 de miliarde de dolari pentru următorul deceniu.

Donald Trump solicită, prin acest plan, încă două miliarde de dolari pentru proiectul de construire a zidului la frontiera Statelor Unite cu Mexicul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.