Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump doreşte o anchetă a Congresului asupra scurgerii de informaţii clasificate

twitter.com
Donald Trump CIA

Donald Trump doreşte ca scurgerile de documente clasificate să fie anchetate de Congres, după ce în cursul weekendului a reclamat o posibilă investigare a punerii sale sub ascultare la ordinul fostului preşedinte Barack Obama, a anunţat luni Casa Albă, potrivit AFP. Purtătorul de cuvânt al executivului american, Sean Spicer, a făcut cunoscut că a discutat cu preşedintele american despre afacerea punerii sub ascultare, care a provocat scepticism în legătură cu realitatea faptelor, şi a menţionat că Donald Trump doreşte extinderea unei anchete parlamentare separate privind presupusa implicare a Rusiei în prezidenţialele din Statele Unite.

Preşedintele republican al Comisiei pentru serviciile de informaţii a Camerei Reprezentanţilor, Devin Nunes, a afirmat încă de săptămâna trecută că problema acestor scurgeri de informaţii clasificate face parte din prerogativele anchetei asupra interferenţei Rusiei. Sâmbătă, Donald Trump a luat prin surprindere opinia publică afirmând, fără să prezinte dovezi, că predecesorul său ar fi ordonat, cu puţin înainte de alegerile prezidenţiale din noiembrie, să îi fie interceptate comunicaţiile telefonice la Trump Tower, unde îşi are domiciliul şi birourile la New York, anunţă Agerpres.

Aceste afirmaţii au fost respinse categoric de Barack Obama, prin intermediul purtătorului său de cuvânt. La rândul său, fostul director al informaţiilor naţionale la acea dată, James Clapper, a menţionat că "nicio activitate de interceptare telefonică" vizându-l pe Donald Trump nu a fost pusă în practică de cele 17 agenţii de sub autoritatea sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.