Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump este în corzi: Congresul somează Casa Albă să pună la dispoziția comisiei de anchetă convorbirile președintelui cu Ucraina

Vox
Donald Trump

Democraţii din Congresul american responsabili cu ancheta în vederea unei proceduri de destituire a preşedintelui Donald Trump au anunţat că vor trimite o somaţie pentru a obliga Casa Albă să le pună la dispoziţie documente legate de contactele administraţiei cu Ucraina, informează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

Ei precizează că vor emite în mod oficial vineri o somaţie pentru livrarea acestor documente, în situaţia în care Casa Albă nu se va conforma voluntar.

'Dispreţul flagrant al Casei Albe în faţa numeroaselor noastre cereri de a furniza în mod voluntar documente (...) nu ne lasă o altă alegere decât să emitem această somaţie', au explicat, într-un comunicat, şefii democraţi ai comisiilor pentru afaceri externe, servicii de informaţii şi supervizarea executivului.

Citește și: Avocatul Poporului intervine în cazul Caracal! De la Ministerul de Interne nu am primit încă răspuns

Democraţii au lansat pe 24 septembrie o anchetă în vederea destituirii preşedintelui Trump, pe care îl cauză că i-a cerut omologului său ucrainean Volodimir Zelenski, într-o discuţie telefonică purtată la sfârşitul lunii iulie, anchetarea fostului preşedinte Joe Biden, unul din favoriţii la învestitura democrată pentru alegerile din 2020, la care miliardarul republican va încerca să obţină un nou mandat.

Donald Trump neagă că ar fi exercitat vreo presiune asupra lui Zelenski şi marţi a denunţat o 'lovitură de stat' din partea democraţilor.

'Comisiile desfăşoară această anchetă cu celeritate şi în mod coordonat', mai precizează şefii celor trei comisii, în comunicatul de miercuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.