Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump i-a înjurat degeaba pe chinezi: Coronavirusul a ajuns în New York din Italia, anunță cercetătorii

SAE Institute
New York City

Cercetări arată că noul coronavirus a ajuns în statul New York din Europa şi nu din China, potrivit guvernatorul statului, Andrew Cuomo, care îl acuză pe Donald Trump că a impus prea târziu interdicţii de călătorie pentru a împidica răspândirea virusului, relatează Reuters.

Potrivit acestui studiu, realizat de Universitatea Northeastern, peste 10.000 de locuitori ai New Yorkului ar fi contractat noul coronavirus atunci când statul a izolat primul caz contaminare, la 1 martie, a declarat într-o conferinţă de presă, vineri, Andrew Cuomo.

Citește și: Mișcare în plină stare de urgență! Petiție pentru Marcel Vela, pentru a șterge toate amenzile date pentru nedistanțare socială

Cuomo a apreciat că virusul de la New York provine din Italia, scrie news.ro.

Guvernatorul democrat a precizat că Donald Trump a ordonat suspendarea călătoriilor din China la 2 februarie - la peste o lună după informaţii cu privire la o epidemie în oraşul chinez Wuhan - şi că a restrâns sosirile din Europa luna următoare.

Citește și: Guvernul Orban pregătește măsuri pentru revenirea angajaților la serviciu! În aceste condiții, românilor nu li se va permite accesul la locul de muncă

La acel moment, a subliniat Cuomo, noul coronavirus era deja larg răspândit în Statele Unite.

Aceste declaraţii alimentează o dezbatere politică dură cu privire la momentul şi felul în care noul coronavirus a intrat în Statele Unite şi dacă oficiali americani - inclusiv Donald Trump - ar fi putut salva mai multe vieţi dacă ar fi acţionat mai devreme.

Citește și: Medicul Monica Pop sare în apărarea lui Adrian Streinu-Cercel: ‘Manevră politică!’

Andrew Cuomo şi-a apărat abordarea epidemiei, argumentând că a anunţat măsuri de izolare la 19 zile după confirmarea unui prim caz de contaminare la New York. El a subliniat că a acţionat mai rapid decât orice alt guvernator.

El a recunoscut că însă Trump a avut dreptate să pună la îndoială reacţia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) faţă de epidemie.

Citește și: Mișcare în plină stare de urgență! Petiție pentru Marcel Vela, pentru a șterge toate amenzile date pentru nedistanțare socială .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.