Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump ia în calcul reluarea finanțării către Organizaţia Mondială a Sănătăţii

oms

Preşedintele american Donald Trump a declarat sâmbătă că administraţia sa analizează numeroase propuneri legate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), inclusiv una care prevede ca Washingtonul să contribuie la finanţarea OMS cu aproximativ 10% din fondurile alocate anterior, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Într-o postare pe Twitter, Trump a subliniat că nu a fost luată o decizie finală şi că finanţarea OMS de către Statele Unite este în continuare blocată.

Trump a suspendat contribuţiile financiare ale SUA pentru OMS pe 14 aprilie, acuzând organizaţia că promovează ”dezinformarea” propagată de China legată de epidemia de coronavirus şi afirmând că administraţia sa va începe o evaluare a organizaţiei.

Oficialii OMS au negat aceste acuzaţii, iar China a insistat că este transparentă şi deschisă.

Citește și: Guvernul schimbă strategia! Ludovic Orban dezvăluie o schimbare radicală făcută pentru starea de alertă

Vineri seara, Fox News a relatat, citând un proiect de scrisoare, că Trump urmează să reia finanţarea parţială a OMS, la un nivel similar cu contribuţia Chinei.

Statele Unite erau cel mai mare donator al OMS. Dacă Statele Unite vor contribui cu o sumă egală cu cea a Chinei, aşa cum a relatat Fox News, noul nivel de finanţare ar fi de aproximativ o zecime din suma anterioară, care se ridica la aproximativ 400 de milioane de dolari pe an.

Răspunzând criticilor legate de reluarea plăţilor, Trump a spus: ”Acesta este unul dintre numeroasele concepte analizate, potrivit căruia vom plăti 10% din ceea ce am plătit ani de-a rândul, la egalitate cu plăţile mult mai mici ale Chinei. Nu am luat o decizie definitivă. Toate fondurile sunt blocate”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.