Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump ia taurul de coarne. Serviciile Secrete americane sunt lovite în plin

Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, intenţionează să reformeze serviciile secrete americane, întrucât consideră că unele dintre aceste agenţii sunt supradimensionate sau politizate, scrie publicaţia Wall Street Journal (WSJ) în ediţia de miercuri, citată de EFE, potrivit agerpres.

Citeşte şi: Barack Obama explică americanilor munca sa din cele două mandate

Potrivit unor surse neprecizate, Trump doreşte să restructureze CIA pentru a diminua personalul care lucrează la sediul central al acestui serviciu şi să suplimenteze în schimb numărul agenţilor trimişi în misiune în străinătate.

De asemenea, viitorul preşedinte al SUA consideră că Oficiul directorului comunităţii serviciilor de informaţii din SUA (DNI) dispune de resurse prea mari pentru nevoile sale reale şi în plus această structură este politizată.

'Punctul de vedere al echipei lui Trump este că serviciile de informaţii sunt total politizate', a indicat publicaţiei WSJ una dintre sursele consultate, care a mai apreciat că aceste servicii au nevoie şi de 'o cură de slăbire'.

Trump a criticat sever serviciile secrete americane pentru rapoartele invocate de actuala Administraţie a lui Barack Obama în susţinerea tezei că atacurile cibernetice care au pus-o în dificultate pe Hillary Clinton în timpul campaniei electorale au fost coordonate din Rusia.

Viitorul preşedinte se va întâlni vineri cu directorii CIA, FBI şi DNI pentru a discuta despre acele rapoarte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.