Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Barack Obama explică americanilor munca sa din cele două mandate

Preşedintele american Barack Obama şi-a apărat joi, într-o scrisoare către americani, munca realizată în cele două mandate la Casa Albă, în special programul Obamacare pe care succesorul său Donald Trump a promis că îl va anula, transmite AFP, potrivit agerpres.

Citeşte şi: ACCIDENT la METROul din New York. Peste 100 de persoane au fost rănite - FOTO/VIDEO

Casa Albă a publicat această scrisoare a preşedintelui însoţită de rapoarte de la fiecare ministere privind progresele realizate de la venirea la putere a lui Barack Obama în urmă cu opt ani, când principala economie a lumii era în pragul unei grave crize.

"În contextul în care mă pregătesc să predau frâiele şi să îmi îndeplinesc datoria de cetăţean, sunt mândru să spun că am construit noi baze pentru America", scrie cel de-al 44-lea preşedinte american.

Printre principalele realizări ale administraţiei sale, el citează redresarea economiei americane, reducerea operaţiunilor militare din Afganistan şi Irak, o reducere netă a dependenţei de petrolul din străinătate şi acordul de la Paris privind clima.

Însă reforma sistemului de asigurări de sănătate, 'Affordable Care Act' (2010), cunoscută sub numele de Obamacare şi pe care Donald Trump vrea să o abroge după învestirea sa la 20 ianuarie, este cea care figurează printre realizările din capul listei.

Obama a lansat o ofensivă înainte de plecarea sa în încercarea de a salva această reformă, piesă centrală a bilanţului său. Miercuri, el s-a aflat în Congres pentru a discuta cu democraţii înainte de ceea ce se anunţă ca fiind prima luptă majoră a viitoarei preşedinţii.

Citeşte şi: Patru americani de culoare, ARESTAŢI după ce s-au filmat MALTRATÂND un adolescent alb / VIDEO

Această vizită în Congres a coincis cu cea a vicepreşedintelui ales Mike Pence, venit pentru o întâlnire cu congresmenii republicani care controlează cele două Camere.

"Abrogarea Obamacare este primul lucru pe ordinea de zi. Arhitectura versiunii de înlocuire se va forma, prin procedură legislativă, în săptămânile şi lunile viitoare", a declarat Mike Pence la ieşire.

Trump însuşi a atras anterior atenţia asupra oricăror acţiuni precipitate, sfătuindu-i pe Twitter pe republicani să lase Obamacare 'să se prăbuşească singură sub propria greutate'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.