Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump încasează o lovitură din propria tabără: Anunțul ce ȘOCHEAZĂ America

donald trump

Cei doi foşti preşedinţi americani din familia Bush, George H. W. Bush şi fiul său, George W. Bush, au exclus posibilitatea de a-l sprijini pe Donald Trump în cursa pentru Casa Albă, deşi toţi sunt reprezentanţi ai Partidului Republican, se arată în ediţia de miercuri a cotidianului 'The Texas Tribune', citat de agenţia EFE.

Conform publicaţiei menţionate, cei doi foşti preşedinţi intenţionează să 'păstreze tăcerea' în timpul campaniei electorale în care Trump se va confrunta cel mai probabil cu fosta Primă Doamnă, Hillary Clinton.

Citește și: La Turceni se întâmplă toate: Trei elevi s-au filmat în timp ce făceau orgii sexuale

'Ajuns la vârsta de 91 de ani, Bush (senior) s-a retras din politică', a declarat, pentru The Texas Tribune, purtătorul său de cuvânt, Jim McGrath. După ce acestuia din urmă i s-a pus în vedere că fostul preşedinte a participat totuşi la precampania celuilalt fiu al său, Jeb Bush, care a concurat, fără succes, la învestitura republicană pentru scrutinul prezidenţial, el a răspuns că a fost 'excepţia care confirmă regula'.

La rândul său, asistentul personal al lui George Bush junior, Freddy Ford, a declarat că acesta 'nu intenţionează să participe şi nici să facă vreun comentariu despre cursa prezidenţială'.

Citește și: Cum ar arăta Pământul dacă toată gheața s-ar topi / VIDEO

Prin urmare, campania electorală pentru prezidenţialele din acest an va fi prima în care cei doi foşti preşedinţi Bush nu se vor implica de când ei au plecat de la Casa Albă. În 1996, Bush senior s-a angajat în campania lui Bob Cole, care i-a fost anterior mult timp rival în interiorul Partidului Republican, pentru ca în 2000 şi 2004 să-l susţină pe fiul său în cursa prezidenţială. În următoarele două campanii, cele din 2008 şi 2012, familia Bush i-a susţinut pe candidaţii republicani Mitt Romney şi respectiv John McCain, care au pierdut amândoi în faţa actualului preşedinte democrat Barack Obama, scrie agerpres.ro.

Cât despre Jeb Bush, după ce a abandonat prematur primarele republicane, el şi-a exprimat susţinerea pentru senatorul Ted Cruz, care însă marţi a ieşit şi el din cursă după ce a fost învins în primarele din statul Indiana, astfel că Donald Trump nu mai are acum niciun contracandidat la învestitura republicană pentru scrutinul prezidenţial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.