Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump Jr a ucis un animal dintr-o specie protejată de lege, cu un permis de vânătoare special

NBC News
Donald Trump Jr

Donald Trump Jr, fiul președintelui american, a ucis un animal dintr-o specie protejată de lege, în vara anului trecut, pe când se afla într-o excursie în Mongolia, iar ulterior a primit un permis de vânătoare special din partea liderului politic al acestei țări, potrivit The Guardian, scrie Mediafax.

Donald Trump Jr a ucis un exemplar de oaie dintr-o specie rară, protejată de lege. Fiul preşedintelui american a primit ulterior un act care atestă permisiunea de a vâna animalul, în urma unei întâlniri dintre tatăl său şi liderul politic al ţării.

Argali - sau oaia de munte - este deosebit de preţuită în Mongolia, iar permisiunea de a omorî un exemplar este acordată doar în condiţii excepţionale. Totuşi, experţii spun că "aceste condiţii sunt deseori îndeplinite dacă vânătorul oferă suma de bani potrivită" şi ca urmare a relaţiilor politice, a relatat The Guardian.

Citește și: În Algeria a început scrutinul pentru alegerea unui succesor al lui Bouteflika; este aşteptat un absenteism masiv

În intervalul de o lună scurs între uciderea animalului şi data emiterii permisului, se pare că Trump a avut o întâlnire cu preşedintele Khaltmaagiin Battulga, în timpul căreia s-ar fi discutat problema legalităţii faptei fiului său.

"Trump Jr a împuşcat oaia Argali în timpul nopţii, folosind o carabină cu laser", au comentat călăuzele.

"A împiedicat însoţitorii locali să dezmembreze animalul şi a dat indicaţii pentru a transporta exemplarul ucis fără a îi afecta blana sau coarnele", a declarat Khuandyg Akhbas, unul dintre ghizi.

Fiul preşedintelui american ar fi omorât şi o căprioară roşie, altă specie pentru vânarea căreia este necesar un permis special.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.