Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump, lui Klaus Iohannis: Americanii îi iubesc pe români, să știți/ FOTO

Facebook
Klaus Iohannis Donald Trump Iohannis Trump

Președintele Klaus Iohannis și președintele SUA, Donald Trump, discută la ora transmiterii aceste știri în Biroul Oval de la Casa Albă. La începutul discuțiilor, cei doi au făcut scurte declarații în fața presei. Trump a afișat o atmosferă mai degajată, în timp ce Iohannis a adoptat o atitudine mai sobră.

Trump a zis că este o onoare să îl primească pe Iohannis. „Lucrurile merg bine in Romania”, a zis Trump, care a adăugat că „avem o relatie mai buna decat oricand” si a invocat aici relatiile comerciale si faptul ca multi romani muncesc in SUA.

„Sa stiti ca americanii iubesc romanii, au o relatie foarte buna cu ei”, a mai zis Trump.

Iohannis a zis la randul lui ca este o placere sa fie la Casa Alba. 'Acum avem ocazia sa vorbim despre parteneriatul strategic', a mai zis seful statului.

Pe agenda discuțiilor se află securitatea în zona Mării Negre. Klaus Iohannis va exprima disponibilitatea României de a găzdui un număr mai mare de dispozitive militare ale NATO, prin brigada multinațională sau centrul de comandă care va fi stabilit în regiune.

De asemenea, președintele României va transmite președintelui Trump că România este disponibilă să trimită mai multe trupe în Afghanistan.

Peședintele Klaus Iohannis va discuta, în cadrul întâlnirii sale de la Washigton cu Donald Trump, și despre securitatea energetică din România și investițiile americane în acest domeniu. SUA sunt îngrijorate în privința dependenței Europei pentru gazele Rusiei.

"Energia este o zonă sensibilă și importantă. Securitatea energetică ține de securitatea națională", a spus președintele în discuția informală cu presa din urmă cu câteva zile.

Președintele Klaus Iohannis este primit pentru a doua oară la Casa Albă, după vizita efectuată în iunie 2017.

Citește și: SURSE - PSD se pregătește pentru ieșirea ALDE de la guvernare: mutări de trupe în Parlament

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.