Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump, mişcare NEAŞTEPTATĂ după ce a fost lăsat FĂRĂ FINANŢARE pentru un proiect important

www.agerpres.ro
Donald Trump în mașină

Preşedintele american, Donald Trump, a renunţat într-un final, vineri, la dreptul său de veto şi a promulgat legea de finanţare a statului federal. Însă nu fără a se plânge de compromisul din Congres între majoritatea sa republicană şi opoziţia democrată, transmite AFP, care notează că, în aceste condiţii, nu va exista o paralizie a guvernului federal.

Citeşte şi:  ALERTĂ - Puigdemont, ÎNCOLŢIT de autorităţile spaniole: Un nou mandat de ARESTARE, trimis şi în Finlanda, după EXECUTAREA celui mai important lider separatist

"Am semnat legea" chiar dacă aceasta conţine "multe lucruri care nu mă mulţumesc", a declarat Trump, vineri la prânz, la Casa Albă.

În cursul dimineţii, liderul american a surprins clasa politică ameninţând, într-un tweet, că-şi va folosi dreptul de veto în ce priveşte legea adoptată noaptea trecută de Congres, iar suspansul a ţinut până la intervenţia sa în faţa presei, scrie AGERPRES.

'Am în vedere un VETO la legea cheltuielilor din cauza faptului că peste 800.000 de beneficiari ai DACA au fost complet abandonaţi de democraţi (nici măcar menţionaţi în lege) şi că ZIDUL DE FRONTIERĂ, de care avem nevoie disperată pentru apărarea noastră naţională nu este finanţat total', scrisese Trump, pe Twitter.

Citeşte şi: O analiză DEVASTATOARE scoate la iveală DEZASTRUL de la fonduri europene: 1,8 MILIARDE de euro reprezintă FRAUDE şi cheltuieli neeligibile

Mesajul său contrazicea declaraţia de joi a Casei Albe, care, prin directorul pentru buget Mick Mulvaney, afirma că preşedintele va promulga legea ce urma să fie adoptată de cele două camere legislative pentru a se evita o 'închidere' a agenţiilor federale vineri, la miezul nopţii.

Anunţul cu posibilul său veto a surprins cu atât mai mult cu cât majoritatea parlamentarilor americani au părăsit capitala federală sau se pregăteau să o facă, pentru două săptămâni de concediu.

Promulgând legea, Donald Trump a asigurat că statul federal nu se va închide vineri la miezul nopţii, ceea ce ar fi reprezentat al treilea "shutdown" de la începutul anului.

Citeşte şi: Mocneşte SCANDALUL, după creşterile salariale din învăţământ: Cu ce SOLICITĂRI ies la rampă studenţii

Camera Reprezentanţilor şi Senatul SUA au adoptat vineri la primele ore legea privind cheltuielile federale pentru anul bugetar 2018, act normativ care prevede cheltuieli de 1.300 de miliarde de dolari, cu creşteri semnificative ale bugetului apărării, evitându-se astfel o 'închidere' a agenţiilor federale vineri seară.

Membrii Camerei Reprezentanţilor au adoptat legea cu 256 voturi pentru şi 167 de voturi contra.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.