Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump nu renunță la un proiect controversat: primul lucru pe care îl va face dacă va fi ales din nou preşedinte al SUA

smartradio.ro
Donald Trump

Fostul președinte american Donald Trump a spus că, dacă va câștiga din nou președinția, prima sa acțiune executivă ar fi reluarea construcției zidului la granița de sud cu Mexicul, transmite The Epoch Times.

Președintele a declarat la „Kash’s Corner” de la Epoch TV pe 31 ianuarie că finalizarea zidului are o semnificație care se extinde dincolo de politica internă, deoarece ar proiecta o imagine de forță pentru Xi Jinping din China și pentru alți lideri mondiali.

„În primul rând, zidul, chiar și pentru el”, a spus Trump referindu-se la Xi. „Știi de ce? Pentru că atunci când vede milioane de oameni care se revarsă în țara noastră, își pierde respectul pentru țara noastră.” Interviul va avea premiera la ora 20.00 Est pe 7 februarie.

„Când el și Putin și Kim Jong Un și liderii Iranului, când se uită la milioane de oameni care intră în țara noastră… își pierd respectul.”

Președintele Joe Biden a anulat sau înghețat zeci de politici de frontieră ale lui Trump la preluarea mandatului în ianuarie anul trecut. Politicile relaxate au dus la un potop de străini ilegali care trec granița în volume nevăzute de zeci de ani.

Agenții Poliției de Frontieră au reținut 1,9 milioane de migranţi ilegali în 2021, de patru ori mai mulți decât au fost reținuți în 2020 sub conducerea lui Trump. Numărul copiilor neînsoțiți care trec granița dintre SUA și Mexic a atins un nivel record în 2021.

Biden a înghețat construcția zidului cu un ordin executiv emis în ziua învestirii sale. Materiale în valoare de milioane de dolari au fost abandonate în deșerturile din Arizona, New Mexico și Texas de atunci și acum ar putea fi vândute la vechituri pe bani de nimic. Drumurile însoțitoare ale peretelui, camerele și senzorii au rămas neinstalate sau neterminate.

Construirea unui zid la granița dintre SUA și Mexic a fost o promisiune de campanie a lui Trump. Democrații din Congres au luptat împotriva finanțării proiectului și, la un moment dat, au închis guvernul pentru a bloca banii pentru construcție. Trump a învins și, în momentul în care și-a părăsit mandatul, guvernul construise deja peste 450 de mile de zid. Peste 200 de mile de gard erau în construcție când Trump a părăsit Casa Albă.

„Este atât de usor. Îl închideți, trebuie să îl închideți. Și asta ar trimite un semnal mare, un semnal foarte mare”, a declarat Trump pentru Epoch TV.

„Și atunci trebuie să obții din nou respectul lor. Cum faci asta?” a adăugat fostul președinte. „Faceți asta asigurându-vă că ei știu că această țară este aici și este aici pentru a rămâne și nu vom accepta nicio prostie.”

Biden a numit situația la graniță o „criză” în aprilie anul trecut, dar Casa Albă a renunțat ulterior la această etichetare și a refuzat să folosească cuvântul în mod public de atunci.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.