Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump promite cea mai mare deportare de migranţi din istorie: 'Nu avem de ales!'

cbsnews.com
Donald Trump

Fostul preşedinte al Statelor Unite şi candidat republican la scrutinul din acest an, Donald Trump, a promis miercuri că va face "cea mai mare deportare" de migranţi din istoria ţării dacă se va întoarce la Casa Albă după alegerile din 5 noiembrie, pentru că altfel migranţii "vor distruge ţara", informează EFE, scrie Agerpres.

"Să permiţi unor milioane şi milioane de oameni, mulţi dintre ei foarte răi, să intre prin graniţa de sud nu este sustenabil. Ei vor distruge ţara. Vom efectua cea mai mare deportare din istorie. Nu avem de ales", a declarat Trump la un miting de campanie la Waukesha, în statul Wisconsin.

Fostul preşedinte l-a acuzat încă o dată pe contracandidatul său, preşedintele democrat Joe Biden, că a aplicat în ultimii patru ani o politică a frontierelor deschise, care a dus la o "invazie" a migranţilor.

Alte priorități în ceea ce îi privește pe migranți

Trump a făcut aceste declaraţii la o zi după publicarea unui interviu cu revista Time în care republicanul a detaliat că, dacă va câştiga alegerile din noiembrie, intenţionează să desfăşoare armata pentru a urmări şi reţine migranţii fără acte. În acelaşi interviu, Trump nu a exclus posibilitatea construirii unor noi lagăre de detenţie pentru migranţi, deşi nu a indicat-o ca o prioritate, dat fiind că planul său este să-i deporteze rapid.

Temă principală

Trump, care a câştigat alegerile în 2016 după ce a promis că va construi un zid la graniţa cu Mexicul, a pus din nou migraţia în centrul campaniei sale, care a devenit una dintre problemele care îi preocupă cel mai mult pe alegători.

Republicanul a profitat miercuri de o pauză în procesul penal pe care îl are la New York pentru a face campanie în Wisconsin şi Michigan, unde practic este la egalitate cu Biden în sondaje.

Magnatul newyorkez a vizitat deja aceste două state în aprilie şi a insistat şi cu acel prilej pe problema migraţiei, acuzându-l pe actualul preşedinte că a provocat o "baie de sânge la graniţă".

Administraţia Biden a inversat politica lui Trump care miza pe respingerea imediată a migranţilor şi a lansat programe de permise umanitare pentru cetăţeni din mai multe ţări, limitând în acelaşi timp cererile de azil la graniţă.

Peste două milioane de oameni au fost arestaţi anul trecut când încercau să treacă ilegal graniţa de sud a Statelor Unite, aminteşte EFE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.