Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump are mâinile legate: decizia care schimbă totul în privința războiului din Ucraina, chiar dacă o să fie ales președinte

wired.com
donald trump

Donald Trump are mâinile legate: decizia care schimbă totul în privința războiului din Ucraina, chiar dacă o să fie ales președinte

Fostul președinte Donald Trump a susținut pe 17 iulie că, dacă va fi reales, va putea restabili pacea între Rusia și Ucraina."I-aș spune lui Zelensky, nu mai mult. Trebuie să faceți o înțelegere. I-aș spune lui Putin, dacă nu faceți o înțelegere, îi vom da mult. O să (dăm Ucrainei) mai mult decât au obținut vreodată dacă trebuie”, a spus Trump, adăugând că „va finaliza înțelegerea într-o singură zi” (mai multe, aici).

Reprezentantul Departamentului de Stat al Statelor Unite, Matthew Miller, a dat asigurări că țara sa va continua să sprijine Ucraina, indiferent de rezultatele alegerilor din 2024. El a subliniat că acordurile de securitate pe termen lung pentru Ucraina ar trebui să supraviețuiască oricărei administrații.

Acorduri interstatale

Potrivit publicației Voice of America, citată de agenția ucraineană Unian, acesta este modul în care Miller a răspuns la întrebarea dacă asistența pentru Ucraina s-ar schimba dacă Donald Trump ar fi ales următorul președinte al Statelor Unite. Miller a subliniat că problema asistenței va fi consacrată în acordurile interstatale relevante în acest sens, care vor rămâne în vigoare, indiferent de cine va conduce țara. „Trebuie să cimentăm acorduri de securitate pe termen lung care să dureze mai mult decât orice administrație, orice guvern, atât aici, în Statele Unite, cât și între aliații și partenerii noștri care și-au asumat angajamente pe termen lung față de securitatea Ucrainei", a spus el.

Negocieri în curs de desfășurare

Potrivit acestuia, negocierile sunt deja în curs de desfășurare între Statele Unite și Ucraina cu privire la modul în care vor arăta aceste angajamente de securitate. "Suntem în discuții cu Congresul despre care ar trebui să fie poziția noastră actuală privind finanțarea Ucrainei și care ar trebui să fie poziția pe termen lung", a spus Miller.

În plus, decizia de a oferi sprijin în Statele Unite este luată nu numai de președinte, ci și de Congres. Și în trecut, Congresul a aprobat întotdeauna cereri de asistență suplimentară pentru guvernul Ucrainei.

"De fiecare dată când am cerut Congresului mai mult sprijin pentru Guvernul Ucrainei, armata ucraineană și poporul ucrainean, Congresul a fost întotdeauna de acord. Și ne așteptăm ca acest lucru să continue", a explicat Matthew Miller.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.