Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump s-a dezlănțuit după noile dezvăluiri despre legăturile sale cu Rusia: Un 'mincinos', un 'adevărat gunoi', un 'copoi veros'

Instagram
Donald Trump

Un "mincinos", un "adevărat gunoi", un "copoi veros": Donald Trump l-a atacat violent sâmbătă pe fostul director al FBI James Comey după noi dezvăluiri apărute în New York Times despre deschiderea în 2017 a unei anchete a poliţiei federale pentru a stabili dacă el lucra în favoarea Rusiei, potrivit AFP.

"Wow, tocmai aflu în deficitarul New York Times că foştii conducători corupţi ai FBI, aproape toţi concediaţi sau forţaţi să părăsească agenţia din motive foarte rele, au deschis anchetă asupra mea, fără niciun motiv şi nicio probă, când l-am dat afară pe acest mincinos de James Comey, un adevărat gunoi", a lansat pe Twitter în cursul dimineţii preşedintele SUA.

Citeste si ALERTĂ Casa unui general din Ministerul de Interne a fost spartă în timp ce acesta se afla la un parastas

Potrivit New York Times, ancheta poliţiei federale americane a fuzionat rapid cu cea deschisă de procurorul special Robert Mueller asupra suspiciunilor de complicitate între Moscova şi echipa de campanie a candidatului republican la alegerile prezidenţiale din 2016.

FBI şi-a deschis investigaţia, care conţinea o parte de contraspionaj şi o parte penală, ca urmare a destituirii directorului său James Comey de către Donald Trump în mai 2017, informează cotidianul newyorkez, citând surse anonime.

Partea de contraspionaj urma să stabilească dacă miliardarul lucrase conştient sau involuntar pentru Moscova, iar partea penală viza concedierea lui James Comey, scrie publicaţia, potrivit căreia nu se ştie dacă investigaţiile sub aspectul contraspionajului continuă în prezent.

Tot potrivit New York Times, FBI a avut suspiciuni asupra eventualelor legături ale lui Trump cu Rusia în timpul campaniei prezidenţiale din 2016. Dar el nu a deschis ancheta până când preşedintele nu l-a destituit pe Comey, care refuzase să-i jure credinţă şi să pună capăt primelor investigaţii asupra unei eventuale complicităţi cu Rusia.

"FBI era în plină harababură din cauza proastei sale administrări sub conducerea lui Comey", a comentat sâmbătă Donald Trump pe Twitter.

"Concedierea lui Comey de către mine a fost o zi mare pentru America. Era un copoi veros", a adăugat el, evocând într-un alt tweet "şobolanii care au încercat să-i joace o festă".

"Este absurd. James Comey a fost concediat pentru că era un om de nimic şi discreditat, iar adjunctul său la vremea respectivă Andrew McCabe - un mincinos dovedit, concediat de FBI", a întărit purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders.

Donald Trump, care neagă categoric orice complicitate cu Rusia, critică cu regularitate ancheta condusă de Robert Mueller - un fost director al FBI - pe care o consideră drept o "vânătoare de vrăjitoare" şi a manipulare urmărind să-i discrediteze preşedinţia.

Ancheta rusă a dus la multiple inculpări şi la condamnarea unor apropiaţi ai preşedintelui.

Fostul său avocat Michael Cohen a fost condamnat la trei ani de închisoare, în special pentru încălcarea legislaţiei privind finanţarea campaniilor electorale.

Paul Manafort, care a fost un timp director al echipei de campanie a lui Trump, a fost găsit vinovat de malversaţiuni financiare legate de activităţile sale în Ucraina, anterioare alegerilor prezidenţiale din 2016.

Michael Flynn, fost consilier pentru securitate naţională al preşedintelui, a pledat vinovat că i-a minţit pe anchetatori cu privire la legăturile sale cu responsabili ruşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.