Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump s-a întors la CNN și face un anunț care provoacă o undă de șoc în SUA

politico.com
trump

Fostul preşedinte al SUA, Donald Trump, a cerut miercuri congresmenilor republicani să provoace o incapacitate de plată a datoriei, dacă nu vor există reduceri bugetare "masive", transmite AFP, informează Agerpres.

"Aleşilor, senatorilor, le spun: dacă nu vă dau reduceri masive, va trebui să provocaţi o neplată", a lansat Donald Trump, candidat la alegerile prezidenţiale din 2024, într-o discuţie cu alegătorii, moderată de CNN.

Democraţii şi republicanii sunt angajaţi într-o confruntare cu privire la creşterea plafonului datoriei SUA, o manevră legislativă necesară pentru ca cea mai mare economie a lumii să poată continua să îşi plătească facturile, oficialii şi creditorii.

Donald Trump a estimat că neîndeplinirea obligaţiei de plată va fi probabil evitată, prezicând că democraţii vor "ceda" în acest dosar.

SUA riscă intrarea în incapacitate de plată

 

Succesorul său democrat, Joe Biden, a exclus totuşi ideea unor negocieri care să vizeze reduceri de buget pentru moment, acuzându-i pe republicanii din Congres că ţin economia "ostatică".

Fără un vot în Congres, Statele Unite s-ar putea afla în incapacitate de plată în această vară. Această situaţie ar avea, potrivit Casei Albe, consecinţe catastrofale asupra ocupării forţei de muncă şi a creşterii economice, pe lângă destabilizarea finanţelor mondiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.