Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump s-a întors și reintră în bătălia pentru alegerile prezidențiale din 2024

smartradio.ro
donald trump

Întoarcerea lui Donald Trump în bătălia politică din acest sfârșit de săptămână reprezintă începutul unei reveniri de durată. Președinții învinși dispar de obicei - cel puțin pentru o lungă perioadă de timp. Nu Donald Trump, arată jurnalistul american Jonathan Allen, într-o analiză pentru NBC News.

Trump se întoarce sâmbătă pe câmpul electoral de luptă în calitate de purtător de cuvânt la convenția de stat a Partidului Republican din Carolina de Nord. El intenționează să continue cu mai multe mitinguri în iunie și iulie pentru a-și menține baza politică angajată și pentru a-i oferi opțiunea de a candida din nou pentru funcția de președinte în 2024.

„Dacă președintele se simte într-o poziție bună, cred că există șanse mari să o facă”, a spus consilierul lui Trump, Jason Miller, într-un interviu telefonic. Și, a adăugat Miller, „președintele Trump este liderul partidului republican”.

Influența continuă a lui Trump asupra alegătorilor republicani ajută la explicarea motivului pentru care majoritatea rămân atât de aproape de el. Republicanii l-au scutit de o condamnare în Senat după ce Casa Albă l-a acuzat pentru că a provocat revolta Capitolului din 6 ianuarie.

Un sondaj Reuters / Ipsos publicat pe 21 mai a arătat că doar 28% dintre republicani cred că Trump nu ar trebui să candideze la funcția de președinte în 2024, în timp ce 63% dintre republicani spun că ultimele alegeri i-au fost furate. În același timp, ratingurile de aprobare ale lui Trump în rândul publicului larg sunt anemice. El a fost la 32 la sută pentru și 55 la sută împotriva într-un sondaj NBC News la sfârșitul lunii aprilie.

Citește și: Promisiunea ACIDĂ a președintelui SUA făcută lui Vladimir Putin

Republicanii, inclusiv aliații lui Trump, spun că este prea devreme pentru a ști ce va face - sau cum va arăta peisajul politic - în patru ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.