Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Promisiunea ACIDĂ a președintelui SUA făcută lui Vladimir Putin

Agerpres - Reuters
Joe Biden

Preşedintele american Joe Biden a promis duminică într-un discurs că-i va spune omologului său rus Vladimir Putin, la primul lor summit din 16 iunie, că Statele Unite nu vor lăsa Rusia să încalce drepturile omului, relatează AFP, potrivit Agerpres.

''Îl voi întâlni pe preşedintele Putin peste două săptămâni, la Geneva, şi îi voi spune clar că nu vom sta cu braţele încrucişate în timp ce ei încalcă aceste drepturi'', a spus Biden în discursul susţinut cu o zi înaintea Memorial Day, sărbătoare naţională în SUA dedicată omagierii militarilor căzuţi la datorie.

Citește și: DNA Vigilența lui Dragnea TESTATĂ de un intermediar în afacerea penală `vizită la Trump`...

Liderul de la Casa Albă a amintit că în februarie a avut o lungă discuţie telefonică şi cu omologul său chinez Xi Jinping. ''I-am spus clar că nu putem face altfel decât să apărăm drepturile omului în lume, întrucât aceasta este ceea ce noi suntem''. ''America este unică (...), pentru noi faptul că toţi bărbaţii şi femeile se nasc egali este un lucru evident'', a mai remarcat Biden.

Preşedintele democrat încearcă de la preluarea mandatului să arate o atitudine fermă faţă de Rusia, de asemenea din dorinţa de a se delimita de predecesorul său republican Donald Trump, acuzat de complezenţă faţă de liderul de la Kremlin.

Însă în acelaşi timp Biden îşi manifestă dorinţa de dialog cu Moscova. Deşi promite că va sancţiona Rusia ''dacă ea continuă să interfereze în democraţia'' SUA şi a mers până într-acolo încât l-a calificat pe Putin drept ''ucigaş'', preşedintele american asigură că nu doreşte să ''declanşeze un ciclu de escaladare şi conflict''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.