Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump S-A SĂTURAT de războiul din Afganistan şi pregăteşte o măsură radicală

Salon
trump bogat

Îndoielile preşedintelui american Donald Trump cu privire la războiul din Afganistan au condus la o întârziere în finalizarea unei noi strategii a SUA în Asia de Sud, scepticism care a inclus şi o sugestie conform căreia comandantul trupelor americane în regiune ar trebui demis, au afirmat miercuri oficiali americani, relatează Reuters, potrivit agerpres.

În cursul unei întâlniri care a avut loc pe 19 iulie în Situation Room de la Casa Albă, Trump a cerut ca pricipalii săi consilieri pe probleme de securitate naţională să furnizeze mai multe informaţii cu privire la ceea ce un oficial a numit 'starea finală' a misiunii, într-o ţară în care SUA luptă de 16 ani împotriva talibanilor fără nicio speranţă de reuşită.

Citește și: Coreea de Sud 'TREMURĂ' după ultima rachetă lansată de Phenian: Temeri MARI în privința SUA

Întâlnirea a devenit furtunoasă atunci când Trump a afirmat că ministrul Apărării, James Mattis, şi şeful Statului Major Interarme, Joseph Dunford, general de marină, ar trebui să-l demită pe generalul John Nicholson, comandantul forţelor americane în Afganistan, pentru că nu câştigă războiul.

'Nu câştigăm', le-a spus el, potrivit unor oficiali, care au vorbit sub rezerva anonimatului.

În plus, după încheierea întrevederii, strategul şef al Casei Albe, Steve Bannon, a intrat în ceea un oficial a numit o dispută verbală cu consilierul pentru securitate naţională, H.R. McMaster, în legătură cu direcţia politicii americane.

Unii oficiali au părăsit reuniunea 'uluiţi' de reproşurile vehemente ale preşedintelui conform cărora armata permite ca SUA să piardă războiul.

Mattis, McMaster şi alţi consilieri importanţi caută răspunsuri împreună la întrebările lui Trump într-un mod care să-l determine să aprobe strategia, au afirmat oficialii.

Citește și: 'Conflict fără precedent': Dodon acuză un 'act de mare stupiditate' după ce Rogozin a fost declarat persona non grata

Casa Albă nu a făcut declaraţii cu privire la această reuniune.

O altă întâlnire a consilierilor este programată pentru joi.

Deşi Trump i-a dat la începutul acestui an lui Mattis autoritatea de a desfăşura forţe militare americane după cum consideră potrivit, de fapt planurile ministrului Apărării de a adăuga în jur de 4.000 de soldaţi americani la cei 8.400 desfăşuraţi în prezent în Afganistan sunt blocate din cauza întârzierii în adoptarea unei strategii în regiune, au spus oficialii americani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.